Udrea: "Basescu a spus sa mergem in opozitie daca nu putem aplica masurile"

24-06-2010 00:00


Elena Udrea

Liderul PDL Elena Udrea a povestit intr-un interviu citat de Mediafax ce s-a discutat la Snagov, la ultima intalnire dintre democrat-liberali si presedintele Traian Basescu.

"Presedintele a spus la Snagov ca nu trebuie sa tinem ocupate doua functii: la Guvern si la partid, pe principiul ca, daca nu iese una, poate iese cealalta. Fiecare trebuie sa aiba rolul lui: unii la conducerea partidului, altii la guvernare. Recomandarile presedintelui sunt legate de ocazia pe care acesta o are sa puna in aplicare reformele despre care a vorbit, acum are un Guvern care-i poate fi partener." - a declarat Elena Udrea intr-un interviu citat de Mediafax.

Ministrul dezvoltarii a explicat ca, la Snagov, atitudinea presedintelui Traian Basescu a fost clara fata de masurile de austeritate care trebuie puse in aplicare de ministrii cabinetului Boc.

"Traian Basescu ne-a spus, inca de data trecuta: «Nu este obligatoriu sa stati la guvernare, daca nu vreti sau nu sunteti in stare sa impuneti aceste masuri, nu ma incurcati. Mergeti in opozitie si lasati-ma sa fac un Guvern capabil sa scoata tara din criza». «Nu ma incurcati», chiar asa ne-a spus. Partidul trebuie sa inteleaga ca reforma se face, nu se discuta", a spus Udrea.

Intrebata daca, in viitor, Emil Boc va ramane la Guvern, iar la partidul isi va gasi un nou presedinte, Udrea a raspuns: "Poate fi si asa. Cine este membru al Guvernului nu trebuie sa aiba functii executive in partid. Eu am anuntat ca nu vreau sa fiu unul dintre cei patru prim-vicepresedinti care ar urma sa conduca partidul dupa alegeri, fiindca am foarte multa treaba la minister si nu m-as putea ocupa serios de ambele".

Cititi mai multe despre declaratiile Elenei Udrea si pe Mediafax.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO