Tudose, despre evaluarea șefei DNA: „Tudorel Toader a început să-mi spună și eu am refuzat. Decizia n-ar trebui politizată”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 29 Decembrie 2017 21:36
Categorie: Stiri Politice
inspectia judiciara, laura codruta kovesi, ancheta disciplinara,

Premierul Mihai Tudose a afirmat, vineri, că nu a dorit să afle informații despre evaluarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, întrucât nu a dorit să influențeze „o decizie care nu ar trebui să fie politizată”.

Prezent la un post de televiziune, el a fost întrebat dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a prezentat aspecte din evaluarea privind activitatea şefei DNA şi dacă i-a spus ce decizie ar urma să ia.

Astfel, Tudose a răspuns: „Nu, chiar nu. A vrut să înceapă să-mi spună şi am refuzat eu. Pe principiul ce nu ştii, e mai bine câteodată (...) Chiar este problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care şi eu ştiu şi spun: 'Da, e bine, e rău', deja încep să influenţez politic o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată", a spus el la România TV, conform Agerpres.

Totodată, şeful Executivului a spus că fiecare ministru trebuie să îşi asume deciziile luate.

„Asta e cheia succesului, adică altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Să îşi asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord (...) este efectiv răspunderea domniei sale", a adăugat premierul.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO