Traian Basescu a jucat "bine"! In vizita la romanii din Serbia

Ultima actualizare: 30-04-2012 07:27

Traian Basescu a trecut Dunarea la romanii din Valea Timocului, care s-au adunat sa-i ureze bun venit la Kladovo. L-au primit pe inaltul oaspete cu cadouri si l-au invitat sa joace la o hora pe ritmurile melodiilor populare romanesti.

La Kladovo, in fata Casei Tineretului, s-au strans 1500 de romani sa-l astepte pe Traian Basescu. I-au daruit o traista si o caciula de blana, dar si o medalie de aur jubiliara, inmanata de presedintele Asociatiei Romanilor din Voievodina.

Incantat de ospitalitatea cu care a fost primit, Traian Basescu le-a promis gazdelor ca va face toate demersurile pentru ca romanii din Serbia sa aiba acces la educatie in limba materna.


In centrul orasului Kladovo, Traian Basescu s-a oprit la o terasa sa bea o cafea. Aflat in permanenta in centrul atentiei, inaltul oaspete s-a prins in hora alaturi de romanii din Valea Timocului, pe acordurile melodiilor populare interpretate de Angelica Stoican si Neta Soare.

Vizita lui Traian Basescu a avut loc cu ocazia Consiliului Jurnalistilor Romani de pretutindeni, eveniment care s-a desfasurat in Romania la Drobeta Turnu Severin si in Serbia la Kladovo.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO