Tăriceanu îl atacă iar pe Iohannis: ”De ce ați tăcut mâlc atunci?”

Calin Popescu Tariceanu

Șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care Administrația Prezidențială l-a criticat, după ce a spus că nu a crescut prețul la carburant.

„Domnule președinte, nici un român nu este mulțumit să crească prețul la benzină și motorină, dar întrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteți îngrijorat de soarta românilor doar când vă convine pentru a critica Guvernul. De ce ați tăcut mâlc atunci când eliminarea supraaccizei nu s-a regăsit în scăderea prețului la carburanți la început de 2017? Simplu: pentru că nu ați fi obținut nici un potențial beneficiu electoral, situându-vă pe aceeași poziție cu guvernul PSD-ALDE”, a scris șeful Senatului, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

El continuă acuzându-l pe șeful statului de „încurajarea abuzurilor și exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul instituțiilor de forță.”

„În trecut, v-ați mulțumit să fiți beneficiarul acestor excese și abuzuri, atunci când într-un mod nedemocratic v-ați instalat Guvernul dumneavoastră. Acum, din beneficiar ați ajuns patronul acestui sistem și principalul său apărător. De ce? Simplu: pentru că este singura cale prin care considerați că veți câștiga al doilea mandat. Ați arătat tuturor românilor că ați dat greș în alegerea guvernului Cioloș, care a reprezentat un dezastru pentru România generat de incompetență și rea-voință. Apoi, ați arătat că ați dat greș și în reformarea partidului. Își amintesc toți românii când încurajați partidele să aducă oameni noi și ”curați”, adică pioni docili ai sistemului ocult de putere. PNL a jucat cum a dorit Președintele și a cules un dezastru electoral în 2016. Două eșecuri usturătoare, după care ați rămas în postura de a încerca să vindeți românilor o singură iluzie: a luptei anticorupție”, a mai susținut Călin Popescu Tăriceanu.

În opinia sa, Klaus Iohannis „începe să pedaleze în gol” și este „desprins de realitatea românilor și de ceea ce vor ei”.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu, Klaus Iohannis
Conflict deschis între Tăriceanu și Iohannis. Schimb de replici și acuze grave între primii oameni în stat
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

„Marea majoritate a românilor vor ca abuzurile și excesele din sistemul de justiție să înceteze. Ca lupta anticorupție să nu mai fie folosită ca paravan pentru eliminarea adversarilor politici. Marea majoritate a românilor vor ca șefa DNA să nu mai sfideze Parlamentul și să spună public adevărul despre noaptea alegerilor din 2009. Pe toate aceste subiecte esențiale pentru viitorul României, dumneavoastră vă aflați împotriva opiniei românilor. Marea majoritate a românilor, și din ce în ce mai mulți magistrați onești, își doresc un sistem de justiție reformat. Ca președinte al Senatului mi-am asumat sprijinirea acestei reforme, alături de majoritatea parlamentară actuală. De aceea, sprijin legile justiției pe care ministrul Tudorel Toader le-a propus”, mai afirmă Tăriceanu.

El conchide acuzându-l pe președintele Iohannis că „susține un sistem ocult de putere” , „subordonat și controlabil prin spectacolul televizat al cătușelor.”

„Domnule președinte, se pare că ne aflăm pe poziții iremediabil opuse, dar nu în termenii pe care îi folosiți. Eu susțin democrația, drepturile și libertățile cetățenilor. Dumneavoastră susțineți un sistem ocult de putere și închideți ochii la abuzuri. Eu susțin un Parlament puternic. Dumneavoastră susțineți un Parlament subordonat și controlabil prin spectacolul televizat al cătușelor. Vă consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului președinte Băsescu), care încearcă să vândă în continuare românilor iluzia că spectacolul regizat al cătușelor ar fi de fapt lupta anticorupție, când este o luptă împotriva democrației și a statului de drept. Iluzia pe care încercați să o întrețineți este, însă, cel mai mare pericol pentru România de astăzi. De aceea, voi continua să o demasc și voi continua să acționez conform principiilor liberale în care cred, iar protejarea libertăților cetățenilor este pe primul loc. Asta mă face adversarul sistemului ocult de putere și, pe cale de consecință, adversarul dumneavoastră. Sper măcar, ca pe viitor, să aveți curajul să vă susțineți personal punctele de vedere, nu prin intermediari”, conchide el.

Cum a început conflictul

Conflictul dintre șeful Senatului și președinte a început după ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că nu a crescut prețul la carburant. În acest context, Administrația Prezidențială a transmis, prin intermediul purtătoarei de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, că liderul ALDE este „rupt de realitate”.

„Domnia sa pare pur și simplu rupt de realitate, chiar de realitatea economică, ceea ce este foarte straniu pentru un fost prim-ministru. De exemplu, dânsul ne spune senin că prețul carburanților a rămas neschimbat după introducerea accizei. Domnule Tăriceanu, cred că adevărul îl puteți afla foarte simplu întrebând orice român, orice cetățean, care a cumpărat combustibil în aceste zile și care a trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar”, a afirmat, joi, purtătoarea de cuvânt.

Anterior, Călin Popescu Tăriceanu a negat că s-ar fi scumpit prețul carburanților.

Eu n-am văzut nicio scumpire la carburanţi. Ştiu că s-au întâmplat anumite majorări de preţuri sau micşorări de preţuri şi dacă o să vă uitaţi sunt nişte diferenţe de preţ foarte mari, care pot să meargă până la 10%, între preţurile practicate de diferite reţele de distribuţie şi între staţiile din Bucureşti şi alte zone din ţară, în oraşe şi în afara oraşelor. Deci, despre ce vorbim?”, a afirmat Tăriceanu,

El a spus că nu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Comisia de buget a Senatului, unde s-a aprobat liminarea supraccizei la carburanţi.

Comisia de buget din Senat a decis, marţi, eliminarea majorării accizei la carburanţi. Senatorii din Comisia de buget au adoptat raportul la ordonanţa 25/2017 prin care a fost majorată acciza la carburanţi.

Articolul privind majorarea a fost eliminat, la propunerea PNL.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape - de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Tăriceanu susține că n-a văzut nicio scumpire la carburanţi. Administrația Prezidențială: Este rupt de realitate
Tăriceanu susține că n-a văzut nicio scumpire la carburanţi. Administrația Prezidențială: Este rupt de realitate

Șeful Senatului și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, joi, că el nu a văzut nicio scumpire a prețului carburanților.

Conflict deschis între Tăriceanu și Iohannis. Schimb de replici și acuze grave între primii oameni în stat
Conflict deschis între Tăriceanu și Iohannis. Schimb de replici și acuze grave între primii oameni în stat

Primii oameni în stat, președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt în conflict deschis și nu se mai feresc să își arunce acuzații grave și să se atace verbal.

Călin Popescu Tăriceanu: Se încearcă o lovitură de stat
Călin Popescu Tăriceanu: Se încearcă o lovitură de stat

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut, duminică seară, la Antena 3, că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.