Surse: PDL vrea alegeri parlamentare si locale comasate in 18 noiembrie 2012


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 19:58
Data publicarii: Luni 05 Septembrie 2011 07:30
Categorie: Stiri Politice
vot stampila

Surse din PDL citate de Mediafax au declarat ca democrat-liberalii ar dori ca alegerile parlamentare si cele locale sa aiba loc simultan in data de 18 noiembrie 2012. Aceasta propunere va fi discutata in coalitie, impreuna cu trecerea la uninominal.

Conform surselor citate, propunerea PDL privind comasarea alegerilor va fi discutata si in coalitie, impreuna cu intentia de trecere la votul uninominal necompensat pentru parlamentare.

Democrat-liberalii ar dori ca alegerile parlamentare sa se desfasoare pe sistemul de vot uninominal necompensat intr-un tur, insa ar putea accepta la negocierile din coalitie si doua tururi.

De altfel, dupa intalnirea parlamentarilor partidului cu premierul Emil Boc, deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat ca, incepand din 18 noiembrie 2012, se vor putea desfasura alegerile parlamentare si locale. Ea a mai precizat ca acest lucru rezulta din punct de vedere constitutional.

Barbu a sustinut ca la intalnire nu s-ar fi discutat despre termenul la care ar avea loc alegerile, dar ca, din punct de vedere constitutional, incepand din data de 18 noiembrie alegerile ar fi fezabile.

Ea a explicat ca solutia este de prelungire a mandatului alesilor locali pana in noiembrie si ca mandatul actualului Parlament a inceput pe 11 decembrie 2008, cand parlamentarii au depus juramantul. Alegerile ar trebui sa fie stabilite astfel incat mandatul viitorilor parlamentari sa inceapa dupa 11 decembrie 2012.

"Din aceste calcule rezulta ca, incepand din data de 18 noiembrie, alegerile sunt fezabile", a adaugat deputatul PDL, citata de Mediafax.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO