Surse: Guvernul caută soluții ca să acopere o gaură uriașă în buget. Ce programe ar putea fi oprite


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 14:06
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 14:01
Categorie: Stiri Politice

Guvernul are o ședință extraordinară joi, în care ar putea adopta o ordonanță de urgență pentru ștergerea datoriilor pentru unele companii din energie, care au acumulat restanțe de sute de milioane de lei.

Asta, în condițile în care miercuri seară, spun surse din PSD, ministrul Finanțelor a vorbit la o ședință a partidului despre o gaură uriașă la buget, de 11 miliarde de lei, și despre reducerea cheltuielilor cu proiectele sociale.

Un prim proiect social la care s-ar putea renunța este programul Cornul și laptele din școli și grădinițe, lansat din 2002.

Un alt program la care s-ar putea renunța este ”Primul ghiozdan” pentru copiii din clasele pregătitoare. De asemenea, un alt proiect, care nu a fost aplicat, dar care figurează ca proiect al PSD, este cel referitor la acordarea sumei de 10 lei pe zi copiilor care nu au absențe la școală.

Toate acestea au fost discutate, potrivit unor surse politice, în ședința de miercuri seara a Partidului Social Democrat, în contextul în care ministrul Eugen Teodorovici a vorbit despre un gol bugetar uriaș de 11 miliarde de lei și despre nevoia unei restructurări a întregului aparat administrativ - ceea ce presupune tăieri de cheltuieli la unele instituții de stat.

Mai trebuie spus că Guvernul are în plan ștergerea datoriilor unor companii de stat. Acest lucru este discutat chiar în ședința de Guvern de joi, unde se ia în discuție anularea unor datorii ale unor companii de stat din domeniul energiei - un exemplu fiind complexul energetic Hunedoara, care ar putea scăpa de datorii de aproximativ 270 de milioane de lei.

Ordonanţa 114, modificată printr-o nouă OUG. Care sunt noile prevederi
Mugur Isărescu: BNR are mandatul de a pregăti intrarea României în zona euro
Guvernul a operat „câteva modificări şi clarificări la Codul administrativ”
VIDEO PROTVPLUS.RO