Ședință de Guvern. Strategia pentru dezvoltarea durabilă a României, pe ordinea de zi

Dată publicare: 09-11-2018 11:37
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Viorica Dăncilă, ședință de guvern

Guvernul va adopta în şedinţa de vineri un proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030.

Totodată, Executivul va aproba prin ordonanţă de urgenţă Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitare de stat, scrie Agerpres.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi aprobarea unui proiect de hotărâre privind reorganizarea unor staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă în domeniul pomiculturii prin desfiinţarea unor staţiuni de cercetare şi producţie agricolă.

Totodată, Guvernul va adopta un proiect pentru modificarea şi completarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior aprobată prin HG 457/2011.

Printr-o hotărâre, Executivul va decide cu privire la declasificarea unor informaţii clasificate secret de stat elaborate de Ministerul Apărării Naţionale în perioada 1973 - 1987.

Tot în şedinţa de Guvern urmează să fie adoptat un proiect de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România - Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014-2020), semnat la Bucureşti la 17 septembrie 2018.

În cadrul şedinţei de Executiv va fi aprobat şi un Memorandum având ca temă deblocarea unor posturi vacante de conducere în Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO