Scandalul ”valiza de la Tel Drum”. Ponta, dezvăluiri despre ”caracatița de sifonat banii publici”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Liviu Dragnea, Victor Ponta - AGERPRES

Fostul președinte al PSD Victor Ponta a lansat noi acuații la adresa lui Liviu Dragnea, după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat că au intrat în posesia unei valize cu documente compromițătoare despre Tel Drum.

Ponta afirmă că nu are nicio legătură cu acest nou scandal politic și că nu și-a petrecut niciodată timpul cu ”cartelul de la Tel Drum”.

De asemenea, fostul președinte al PSD afirmă că ”membrii și votanții PSD vor cel mai mult să știe adevărul despre afacerile, proprietățile și sutele de milioane de euro” pe care le deține Liviu Dragnea, care a lucrat la stat toată viața.

Mesajul integral al lui Victor Ponta:

M-a amuzat “poanta” care s-a viralizat online cu mine și drona care aduce “valiza”! Dar e doar o glumă - de data această nu am nicio legătură cu cel mai nou scandal politic. Din fericire nu am fost niciodată cu Liviu Dragnea la proprietățile lui din Brazilia, nici nu mi-am petrecut timpul cu “Cartelul de la Teldrum” și nici nu i-am ajutat eu pe ei sau ei pe mine cu ceva!

Însă dacă va uitați în graficul de mai jos veți vedea că lucrurile sunt serioase, publicul este interesat și vrea să afle adevărul! Și cred că membrii și votanții PSD vor cel mai mult să știe adevărul despre afacerile, proprietățile și sutele de milioane de euro pe care liderul social-democrației românești le deține după ce a lucrat toată viață lui doar la “Stat” și a câștigat doar salariul lunar ca mulți alți români (cei din CEX știu deja dar folosesc aceste informații pentru a obține de la Dragnea funcții și avantaje personale)! 

Absolut toată lumea în PSD și în afară știe că Teldrum = Dragnea și că “Melcul”, “Șobo” sau Pitiș sunt doar niște oameni de paie băgați în față și controlați strict ca în filmele cu Pablo Escobar și că o parte din bani și proprietăți (doar câteva sute de milioane de euro) au fost trecute pe numele lui Ștefan Dragnea prin inginerii financiare străvezii.

Mulți știm că Dragnea a pornit acest proiect împreună cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu și că banii lui erau gestionați de Cornel Catană (dar a scăpat de “parteneri” prin metode care îi fac invidioși pe scenariștii lui “Narcos”). Știm că Teldrum a pornit câștigând 100% din contractele din Teleorman și s-a extins că o caracatiță de sifonat banii publici la Constanța, Neamț, Satu Mare, Botoșani, Olt, șamd. 

Mai știm că folosind banii gestionați de MDRAP pentru Programul de Dezvoltare Locală a reușit Dragnea să controleze baronii locali și primarii pe care i-a obligat să folosească banii de la Guvern semnând contracte direct cu Teldrum sau cu alte firme paravan, care pe urmă au subcontractat la Teldrum și așa au apărut noi “lideri” locali gen Ionel Arsene de la Neamț sau Mircea Govor de la Satu Mare ... 

Toți știm că timp de 15 ani Dragnea și Teldrum au fost protejați de oameni din Sistem (de la “Statul Paralel”) în așa fel încât nimeni nu a pățit nimic din punct de vedere legal până în 2017 - și când DNA a pornit Dosarul “Teldrum” s-a întâmplat iar ceva și totul s-a oprit după un an. Acum însă paharul s-a umplut și dacă PSD nu are puterea să ceară din interior lămurirea tuturor acestor lucruri guvernarea va merge direct către dezastru - și la fel și România! Sper să înțeleagă că sunt în al 12-lea ceas. Dacă nu o fac însă există ProRomania pentru toți cei care au curaj și nu pot fi cumpărați!” - a scris pe Facebook fostul premier.

Reacția sa vine după ce jurnaliștii de la Rise Project au anunțat sâmbătă seara că au intrat în posesia unei valize cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, găsită în zona rurală din Teleorman.

Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

Potrivit notiţei de pe Facebook, valiza ar conţine ”un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO