Scandal in PNTCD. Aurelian Pavelescu a fost suspendat de la sefia partidului de gruparea Lupu


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2013 00:48
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2013 08:19
Categorie: Stiri Politice
Aurelian Pavelescu

Gruparea taranistilor condusa de Vasile Lupu a votat pentru suspendarea de la presedintia PNTCD a lui Aurelian Pavelescu.

"Aceasta decizie vine ca urmare a crizei grave de legitimitate a actiunilor intreprinse de Aurelian Pavelescu in interiorul Partidului. In esenta, Presedintele PNTCD este acuzat de subminarea autoritatii forurilor superioare de conducere ale partidului prin luarea de masuri abuzive fara consultare si aprobare a conducerii." - se arata intr-un comunicat de presa al PNTCD.

Conform sursei citate, Pavelescu este acuzat ca s-a substituit in repetate randuri competentei si autoritatii Biroului National de Conducere, in situatii precum:

"1. Negocierea de contracte care privesc patrimoniul partidului fara instiintarea, consultarea si aprobarea BNC: inchirierea spatiului din incinta sediului central al Partidului pentru activitati lucrative fara acordul BNC si fara a da socoteala de fondurile incasate;
2. Emiterea unei hotarari de evacuare a Sediului Central fara consultarea BNC;
3. Refuzul repetat de a prezenta in scris Raportul anual de gestiune cu situatia financiara a partidului.
4. Cedarea sediului PNTCD Sector 4 fara acordul BNC.
5. Instaurarea unui climat de teroare in partid prin excluderi si decizii abuzive, cum ar fi stabilirea unor conduceri interimare la nivelul oricarei organizatii al carei lider are pareri diferite de cea a lui Aurelian Pavelescu.
"

Replica lui Aurelian Pavelescu a venit imediat: "Le fac plangere penala, sunt influentati de USL", scrie "Gandul", notand si ca formatiunea risca sa-si piarda sediul central din cauza datoriilor.

Reuniunea a avut loc pe 1 iunie la un hotel, din cauza ca de sediul PNTCD se ocupa in continuare Pavelescu.

"Confirm ca ne-am intalnit la hotel Modern pentru ca nu am avut acces in sediul partidului, sediu care adaposteste acum o carciuma, o terasa in aer liber. In prezent, pentru sediul din Rosetti, Administratia Municipiului Bucuresti a intentat actiune in evacuare si partidul este in pericol sa-si piarda si sediul", a declarat, pentru "Gandul", Vasile Lupu, care a devenit, conform propriilor declaratii, presedinte interimar al PNTCD. Lupu sustine ca datoriile partidului sunt de doua miliarde de lei vechi.

Pe de alta parte, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, nu recunoaste legitimitatea deciziilor luate de cei din gruparea lui Vasile Lupu.

"Este ca si cum eu m-as duce cu zece liberali din Initiativa Romania Liberala si l-am da afara din PNL pe Crin Antonescu. Sunt presedintele PNtCD, sunt singurul presedinte inregistrat in registrul partidelor politice. Pe de alta parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie", a precizat, pentru "Gandul", Aurelian Pavelescu.

Presedintele PNTCD ii ameninta cu tribunalul pe cei care l-au suspendat din functie:

"Maine (luni, n.r.) o sa fac o plangere penala impotriva lui Lupu si a celor care au fost acolo, pentru ca nu aveau nici un fel de calitate sa faca asa ceva, sa dea declaratii in numele partidului. Presedintele partidului nu se poate alege decat la Congres. Cum isi poate permite Lupu sa spuna ca este presedinte al partidului, ce a fost Congres din zece oameni, la un restaurant? Este o diversiune facuta de Lupu, care a mai facut asemenea diversiuni, in scop personal, s-a suparat ca a fost exclus din partid. Este cunoscut in partid ca Lupu a falsificat documente ale partidului. Cei care au participat la sedinta in care am fost suspendat nu sunt membri PNt. Sandra Pralong nu este membru PNt. Liviu Iane a fost dat afara din partid in urma cu doi ani sau Monica Speranta, careia i-am uitat numele, a fost data afara din partid. Moescu este plecat in America, a fost dat afara din partid, este un aventurier".

Liderul PNTCD considera intreaga actiune drept "o diversiune", motiv pentru care va face plangere penala impotriva tuturor celor care au votat la sedinta de la hotel.

In schimb, Vasile Lupu afirma ca Aurelian Pavelescu a fost invitat sa participe la sedinta conducerii PNTCD de la hotel, dar a refuzat.

"Domnul Pavelescu s-ar putea sa ajunga sa raspunda cum raspund si altii in zilele noastre pentru santaj, pentru ca transmite amenintari peste tot la cei care l-au sprijinit si l-au parasit astazi din cauza comportamentului dictatorial. Pe mine nu ma sperie cu nimic, la amenintarile si avertismentele domnului Pavelescu. L-am convocat la sedinta de ieri, raspunsul lui la convocare au fost numai amenintari pe telefoane, posta electronica. Ma tem ca vor fi folosite ca proba in instanta, ca baga pe toata lumea la puscarie, ca taie si spanzura", a precizat Lupu.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO