Sarbu: Nica stia de 2 luni ca Blaga isi pregateste instalarea in locul lui

29-09-2009 00:00

Ilie Sarbu

Ministrul social-democrat al Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca ministrul de Interne Dan Nica stia de doua luni ca Vasile Blaga se intalneste cu anumiti fosti angajati ai MAI, pentru a-si pregati instalarea la Ministerul de Interne.

El a spus ca revocarea lui Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne era dirijata, era dictata de o saptamana: "Era in plic pusa si doar s-a aplicat", a afirmat Sarbu.

Marti, expira termenul de 24 de ore acordat de premierul Emil Boc PSD, pentru nominalizarea unui inlocuitor al lui Dan Nica la Ministerul Administratiei si Internelor. Boc a anuntat, luni, in sedinta coalitiei, intentia de a-l revoca pe Nica din cauza situatiei proaste legata de siguranta cetateanului si i-a reprosat ministrului declaratiile despre inchirierile de autobuze la prezidentiale.

Ulterior, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca premierul Boc a propus, in coalitie, ca ministrul de Interne, Dan Nica (PSD), sa fie inlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltarii, sustinand ca acest lucru denota "disperarea" lui Traian Basescu. Boc a negat, insa, aceasta informatie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO