Roberta Anastase, despre "amenintarea cu moartea" a lui Ponta: "Dumnezeule mare, in ce lume traim"

25-04-2012 14:03


Roberta Anastase

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a aratat socata de declaratiile liderului PSD Victor Ponta, referitoare la raspunderea guvernatilor fata de scandalul pensiilor.

El a declarat astazi despre reprezentantii puterii ca "Nici daca impusti nu-i suficient!". In replica, Roberta Anastase a spus ca astfel de declaratii sunt de neacceptat din partea unui politician care se proclama viitorul premier al Romaniei.

"Astazi, Victor Ponta a spus un lucru extrem de grav si a proferat o amenintare la adresa oamenilor politici. Din nou, amenintare cu moartea. Dumnezeule mare, in ce lume traim... Cine doreste sa vina la putere in Romania anului 1912..2012. Ma gandeam la cei trei prim-ministri care in istoria noastra au fost ucisi. Ma gandeam la Barbu Catargiu si la ceilalti doi prim-ministri care au fost ucisi de-a lungul timpului. Acesta nu este un discurs pentru o Romanie europeana, acesta nu este un discurs care sa poata fi folosit." - a spus presedintele Camerei Deputatilor.

In continuare, Roberta Anastase s-a aratat convinsa ca ceea ce a afirmat Victor Ponta reprezinta un atac la adresa romanilor care nu il vor vota.

"Astazi, in lipsa unor solutii, Victor Ponta ameninta cu moartea oameni politici. Maine, in lipsa voturilor, va ameninta cu moartea romanii care nu cred si nu pot sa creada in el. Am avertizat, mai in gluma mai in serios asupra derapajelor psihiatrice ale acestui personaj. El devine pe zi ce trece mult mai periculos." - a mai spus Anastase.

De altfel, vicepresedintele PDL, Roberta Anastase, a spus ca afirmatiile lui Ponta se incadreaza in acelasi registru verbal cu cele ale unui alt lider PSD, Adrian Solomon. Acesta a spus recent, in cadrul unei conferinte de presa, ca daca premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Barlad si nu discuta cu autoritatile locale, va avea "nu soarta lui Tariceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o amenintare, ci o asigurare".

Aldo Moro, important om politic italian si presedinte al Partidului Democratia Crestina, a fost rapit si ucis in 1978 de catre grupul terorist Brigazile Rosii, in contextul in care propusese o colaborare intre comunisti, socialisti si catolici in perioada de criza economica.

In replica, Guvernul a informat ca premierul Ungureanu este "profund ingrijorat" de derapajele discursurilor politice si cere solidarizare pentru eliminarea exceselor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO