Reactiile PDL dupa demisiile din MAI: Romania se mai poate salva doar cu demisiile lui Ponta si Crin

Sever Voinescu

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, luni, ca, daca Victor Ponta "nu demisioneaza el insusi", atunci demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre reprezinta doar "un tap ispasitor".

"Dupa toate greselile, dar si porcariile comise, ministrul de Interne nu mai avea alta varianta. Insa, daca Victor Ponta nu demisioneaza el insusi, atunci nu avem de-a face cu un act de asumare a responstabilitatii in al treisprezecelea ceas, ci cu un tap ispasitor, un cap politic aruncat opiniei publice, iar opreratiunea de subminare a statului va continua. Romania se mai poate salva numai cu demisiile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, autorii principali ai cosmarului prin care trecem cu totii", a precizat Sever Voinescu.

El a mai spus ca, "odata cu aventura nebuneasca a demiterii prin referendum a lui Traian Basescu, intregul sistem al administratiei publice din Romania a fost subminat de un abuz politic fara precedent originar la varful Guvernului".

De asemenea, presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca Ion Rus si Victor Paul Dobre si-au dat demisiile de onoare pentru ca nu au mai dorit sa mentina presiunea asupra MAI in scandalul politic, aratand ca implicarea lui Basescu este o incercare a lui Rus de "a baga toate lucrurile in aceeasi oala".

"Despre demisia ministrului Administratiei, Dobre, stiam de ieri, astazi am vazut si demisia lui Ioan Rus, demisia de onoare, si eu cred ca bine au facut pentru ca nu au mai dorit sa continue implicarea Ministerului de Interne in acest scandal politic", a precizat Vasile Blaga inaintea sedintei BPN al PDL.

Citește și
Ioan Rus, Paul Victor Dobre - COVER
Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus: "Eu sunt un politician onest si corect"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

El a spus ca Ioan Rus si Victor Paul Dobre nu au mai dorit sa mentina presiune pe institutia extrem de serioasa care este Directia informatizata a evidentei persoanei si a aratat ca datele de la aceasta directie sunt extrem de corecte si sunt actualizate in permanenta.

"Din declaratiile domnului Rus, in sfarsit a spus adevarul: presiunile foarte mari pe care le face USL asupra Ministerului de Interne si presiunile pe care, iata, si presedintele interimar le face, care cred ca-i place jucaria de la Cotroceni. si ar vrea sa ramana cat mai mult acolo", a adaugat Vasile Blaga.

Presedintele PDL a sustinut ca invocarea presiunilor pe care le-ar fi facut Traian Basescu reprezinta "o incercare a lui Ioan Rus de a baga toate lucrurile in aceeasi oala". "Cum poate presedintele suspendat sa faca presiuni asupra MAI? Am inteles ca a avut grija domnul Antonescu sa-i ia si telefoanele de la STS. Nici macar nu mai putea da un telefon", a adaugat Vasile Blaga.

Liderul PDL a mai spus ca este inadmisibil ca MAI sa poata fi adus in situatia in care sa i se conteste in intregime activitatea si a aratat ca populatia cu drept de vot este de peste 18 milioane de persoane, iar acest lucru va fi confirmat in zilele urmatoare.

El a aratat ca in zece zile orice nastere este inregistrata in baza de date a Ministerului de Interne si tot in zece zile orice deces. "Deci, datele de acolo sunt corecte", a mai spus Blaga.

Liderul PDL Radu F. Alexandru a declarat, luni, ca demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre sunt o marturie asupra presiunilor la care au fost supusi din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu, aratand ca invocarea lui Traian Basescu este doar un ultim serviciu pe care Rus il face USL.

"Demisia ministrului de Interne, Ioan Rus si a ministrului delegat este o marturie clara si coplesitoare asupra presiunilor la care au fost supusi cei doi oameni si care au considerat ca nu pot sa suporte aceasta imixtiune si denaturare a adevarului facuta de Victor Ponta si Crin Antonescu. Daca mai exista un dram de onoare a lui Victor Ponta, ar trebui sa-si dea demisia", a precizat Radu F. Alexandru.

El a spus ca implicarea numelui lui Traian Basescu in randul celor care au exercitat presiuni asupra lui Ioan Rus "nu este decat un ultim serviciu pe care Ion Rus este dispus sa-l faca USL". "Stim limpede ca Traian Basescu nu a facut decat sa-i avertizeze pe cei implicati in aceasta operatiuni de mistificare asupra consecintelor la care se supus incalcand legea", a adaugat liderul PDL.

El a spus ca demisia lui Ioan Rus poate fi perceputa intr-adevar ca o demisie de onoare si ca ea vine "intr-un moment in care realmente fiecare ceas in care Ion Rus ar fi ramas in fruntea ministerului ar fi insemnat proba unei complicitati cu practici, cu proceduri care au fost impuse atat de Victor Ponta cat si de Crin Antonescu".

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat ca Ioan Rus si Victor Paul Dobre au demisionat din cauza"presiunilor din propriile partide politice, si anume partidele din USL", ea aratand ca spera ca profesionistii din MAI vor rezista presiunilor politice.

"Evident ca USL exercita presiuni asupra Ministerului Administratiei si Internelor pentru modificarea cifrelor la care sa se raporteze decizia referendumului. Atat ministrul Ioan Rus cat si Victor Paul Dobre au demisionat din cauza presiunilor din propriile partide politice, si anume partidele din USL. imi exprim speranta ca profesionistii din MAI vor rezista presiunilor politice si vor respecta legea", a precizat Sulfina Barbu.

La randul sau, liderul PDL Cezar Preda a declarat ca este bine ca Ioan Rus si Victor Paul Dobre au inteles, in ceasul al doisprezecelea, pericolul in care se afla institutiile si au demisionat pentru a nu se dezonora si a nu dezonora MAI, la presiunile lui Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre reprezinta rezultatul firesc al presiunilor pe care Ponta si Antonescu le-au facut asupra MAI. Ne-au semnalat de ieri ca MAI este presat sa faca o actiune care nu are temei legal si pentru a proteja ministerul ministrii si-au dat demisia. E mai bine ca in ceasul al doisprezecelea ministrul Ioan Rus si ministrul Victor Paul Dobre au inteles pericolul in care se afla institutiile statului si si-au prezentat demisiile pentru a nu se dezonora si pentru a nu dezonora ministerul la presiunile lui Ponta si Antonescu", a precizat Cezar Preda.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Antonescu: N-am avut nicio discutie cu Rus, direct, la telefon, dar existau motive sa demisioneze
Antonescu: N-am avut nicio discutie cu Rus, direct, la telefon, dar existau motive sa demisioneze

Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu a avut nicio discutie cu Ioan Rus, nici directa, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta sa demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de facut la referendum.

Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus:
Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus: "Eu sunt un politician onest si corect"

Ioan Rus si-a anuntat demisia din functia de ministru de Interne din cauza "presiunilor" la care a fost supus in urma referendumului de demitere a lui Traian Basescu. Tot el a anuntat si demisia ministrului Administratiei, Paul Victor Dobre.

Basescu:
Basescu: "Daca actualizarea se face corect, eu mizez pe cresterea numarului de electori cu 300.000"

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca organizarea unui mini-recensamant, asa cum a anuntat ministrul Ioan Rus, este inutila, deoarece listele electorale permanente pot fi actualizate cu ajutorul institutiilor.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.