Reactiile liderilor PSD fata de M.Sarbu: oricum nu mai avea idei de stanga!

26-02-2010 00:00

PSD

Aproape nimeni din PSD nu s-a aratat surprins de decizia lui Marian Sarbu. De fapt, parerea generala este ca fostul vicepresedinte se indepartase demult de valorile social-democrate.

"Este un tip valoros, dar se pare ca ideile personale ale lui nu sunt in concordanta cu ideile echipei", a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Florin Iordache. Ba mai mult, el spune ca, oricum, Marian Sarbu crea o mare problema partidului deoarece promova initiative care nu erau conforme cu valorile de stanga.

Si vicepresedintele PSD Ioan Chelaru sustine ca Sarbu nu a crezut cu adevarat in ideile de stanga. In plus, a mai existat un motiv, destul de important: "Noi nu-i puteam oferi un post de ministru. Pentru mine, nu este nicio surpriza", a mai spus Chelaru.

In schimb, presedintele organizatiei Hunedoara, Florin Cazacu, afirma ca Marian Sarbu avea plecarea pregatita "in plic" indiferent de rezultatul Congresului PSD. El crede ca la baza deciziei a stat de fapt "perspectiva de a fi la putere prin grupul independentilor".

La Suceava, liderul Gavril Mirza, crede ca este posibil ca din partid sa mai plece si alti membri "ademeniti de oferte tentante". Si inca ceva, a mai spus Mirza: "Au balanganit-o si au fost inconsecventi tot timpul".

Nici presedintele filialei Cluj, Valentin Cuibus, nu crede ca plecarea lui Sarbu are legatura cu ce se intampla in partid, ci mai ales "cu dorinta sa de a ramane la putere". Pe aceeasi idee merge si presedintele PSD Buzau, Ion Vasile, care afirma ca hotararea lui Sarbu ar putea fi cauzata de o frustrare legata de refuzul partidului de a-l lasa la ministerul Muncii, in Guvernul Boc.

In plus, Vasile mai crede ca ultimele declaratii ale lui Adrian Nastase si Miron Mitrea fac parte dintr-o strategie care se va solda si cu alte plecari din partid.
 

Sursa: Mediafax

Tags: psd, marian sarbu,


VIDEO PROTVPLUS.RO