Reactia lui Ponta, dupa declaratiile lui Traian Basescu despre Lukoil: Reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia

Victor Ponta

Atacul lui Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia, afirma Ponta.

Guvernul analizeaza problema securitatii energetice cu institutiile statului si va lua toate masurile in acest sens, dar singura tara din cele 28 state membre ale Uniunii Europene care a recurs la procedura nationalizarii este Ungaria, a declarat premierul Victor Ponta.

El a precizat, referindu-se la presedintele Traian Basescu, ca declaratiile facute "la tulburare, la nervi, in stare precara" nu ajuta cu nimic Romania.

Citeste si"Ia plecati, baieti, daca nu respectati legile". Basescu a cerut Guvernului sa fie gata sa preia rafinaria Lukoil

De asemenea, Victor Ponta a declarat ca atacul lui Basescu reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia

Citește și
Traian Basescu 9 octombrie 2014
Basescu: "Domnul magistrat MINTE". Presedintele a acuzat de abuz un judecator si l-a revocat pe ministrul Culturii
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Atacul lui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa exercite o functie atat de importanta in stat", a afirmat Ponta, pe Facebook.

Ponta: O companie nu pleaca din tara ca e nervos Basescu la ora trei

Ponta a fost intrebat, joi, daca Guvernul are o strategie pentru situatia in care Lukoil va parasi Romania, asa cum "ameninta".

Exista institutii ale acestui stat care trebuie sa vada in orice situatie si pentru orice fel de companie care are o incarcatura strategica ce masuri legale si constitutionale putem sa luam. Dar, va rog frumos, o companie nu pleaca din tara ca e nervos presedintele la ora trei. Haideti sa tratam lucrurile cu intelepciune si sa ne gandim la buna functionare a statului”, a raspuns Ponta.

El a aratat ca a discutat deja cu institutiile statului care au atributii in domeniu.

Am facut deja discutii cu institutiile statului in asa fel incat sa fim pregatiti. Daca exista amenintari la adresa sigurantei energetice sau a unor interese strategice ale Romaniei, evident ca aceste lucruri ne vor duce la anumite decizii”, a precizat Ponta.

El a spus ca ar fi neserios sa-i raspunda presedintelui Traian Basescu pe aceasta tema doar ca sa polemizeze cu acesta.

Faptul ca din cand in cand, alaturi de atacul la adresa magistratilor, a pensionarilor, a jurnalistilor si nu mai stiu pe cine a atacat domnul presedinte azi, ca a fost o lista lunga, sa ne apucam sa raspundem doar ca sa facem polemica ar fi neserios din partea mea”, a spus Ponta.

Intrebat in ce conditii Guvernul poate prelua rafinaria Lukoil, premierul a aratat ca Romania este o tara democratica, care respecta Constitutia.

Eu vreau sa spun ca toate sunt companii romanesti, indiferent de capitalul pe care il au. si OMV Petrom este o companie romaneasca, chiar daca are capital majoritar austriac. Tot companie romaneasca este. Deci toate companiile romanesti care activeaza pe teritoriul tarii trebuie sa-si respecte obligatiile legale, sa plateasca taxe, impozite. Sper ca acest lucru si tot ce tine de Guvern sa se desfasoare in continuare”, a aratat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, drept inadmisibila presiunea facuta de reprezentantul companiei Lukoil si a cerut Guvernului ca daca maine Lukoil nu reia productia sa fie pregatit sa preia rafinaria de la Ploiesti.

El a sustinut ca atitudinea partii romane fata de Lukoil trebuie sa fie "pe intelesul rusilor", avertizand ca aceasta companie trebuie sa se hotarasca: ori respecta legile statului roman si ramane aici, ori, "daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo".

Ponta, despre noul ministru al Culturii

"O sa discut acest lucru cu ceilalti parteneri de coalitie si sigur ca maine vom face o propunere, fie de interimat, fie de ministru definitiv. Nu stiu daca e, asa, o razbunare impotriva Guvernului, nu m-a anuntat domnul presedinte, am aflat la televizor ca nu mai avem ministru al Culturii. Cred ca in aceasta perioada Cultura are cateva proiecte improtante de finalizat - ma gandesc cel putin la Teatrul National si la Opera Nationala, mai sunt si altele - asa incat nu vom intarzia", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca a semnat revocarea din functie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, mentionand ca a asteptat trei luni desemnarea unui inlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare ca s-a intrecut masura".

Ponta, despre declaratia lui Basescu legata de un judecator: Cel mai grav act din ultimii 25 ani

Declaratia de joi a presedintelui Traian Basescu legata de un judecator reprezinta "cel mai grav" act la adresa justitiei din partea unui oficial roman in ultimii 25 de ani, considera premierul Victor Ponta.

"Daca vorbim de impiedicarea independentei justitiei, cred ca este cel mai grav act pe care l-am vazut vreodata din partea unui oficial roman in ultimii 25 de ani", a spus Ponta.

Citeste siBasescu: "Domnul magistrat MINTE". Presedintele a acuzat de abuz un judecator si l-a revocat pe ministrul Culturii

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat, joi, pe judecatorul Horatius Dumbrava, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ca "minte", seful statului precizand ca isi mentine integral declaratia pe care a facut-o atunci cand a dat avizul de incepere a urmarii penale fata de cinci fosti ministri.

"Se pare ca sunt magistrati care tin neaparat sa faca politica si au ajuns sa o faca mai prost decat o facem noi, politicienii. Un domnn magistrat a considerat ca in conferinta mea de presa am afectat justitia ca am dat acte din dosar. imi pare rau, domnul magistrat minte. Imi mentin integral declaratia pe care am facut-o cand am anuntat cererea de urmarire penala pentru cinci fosti ministri", a declarat Basescu.

Judecatorul Horatius Dumbrava, despre care seful statului a spus ca minte cu privire la declaratiile sale despre dosarul Microsoft, a scris pe Facebook, la putin timp dupa acuzatia lansata de Traian Basescu, ca "fiecare este liber sa traga ce concluzie doreste".

"Plenul CSM a decis astazi (joi - n.r.) cu unanimitate de voturi sa sesizeze Inspectia Judiciara in urma declaratiilor facute de presedintele si premierul Romaniei, urmand sa se analizeze daca acestea au adus in vreun fel atingere justitiei. Atat am avut de spus pe aceasta tema. Fiecare este liber sa traga ce concluzie doreste", este postarea de pe contul de Facebook al lui Dumbrava, aparuta dupa ce presedintele a declarat ca acesta "minte".

Ponta: Nu stiu ce mai negociem pentru opera Brancusi daca Basescu a zis la TV cati bani sa dam

Guvernul se afla in negocieri pentru opera lui Brancusi "Cumintenia Pamantului", dar nu stie in acest moment ce trebuie sa mai negocieze daca presedintele Traian Basescu a transmis la televizor cati bani trebuie dati, a declarat premierul Victor Ponta.

"Foarte grav, ne-a spus cati bani trebuie sa dam pe o opera de arta pe care in acest moment o negociem. Este o negociere deja aprobata in Guvern, in desfasurare, iar la o negociere ideea este sa obtii un pret cat mai bun. Domnul Basescu ne-a zis la televizor cati bani trebuie sa dam, nu mai stiu ce mai negociem de maine daca ne-a zis domnia sa cati bani trebuie sa dam", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Guvernul mai bine rezolva problema preluarii de catre stat a operei lui Brancusi ”Cumintenia Pamantului”, prin negociere directa, si ar fi dat bani din cei 2,4 miliarde de lei care au fost alocati administratiilor locale pentru campanie.

Seful statului a anuntat ca a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor din functia de ministru.

”In acest moment nu exista un ministru al Culturii si cred ca era necesar sa existe, pentru ca, decat sa ataci Justitia, pentru hotararile ei, legat de o decizie sau alta, mai bine rezolvai problema «Cuminteniei pamantului», care se afla in Muzeul Cotroceni, printr-o negociere directa”, a spus Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca, fata de cele 2,4 miliarde de lei care s-au dat administratiilor locale, ”bani de campanie”, ce insemnau 80 de milioane de lei pentru a negocia cu proprietarii preluarea de catre statul roman a operei ”Cumintenia Pamantului”.

”Cred ca aici Guvernul greseste, contestand inutil si fara acte. Nu exista acte, va rog sa ma credeti ca m-am documentat si nu exista niciun act prin care se poate proba ca statul roman ar fi platit vreodata acea statuie”, a precizat Traian Basescu.

El a mentionat ca, existand acea hotarare judecatoreasca, il loc sa o critice inutil, Guvernul mai bine reducea de la ”baroni”, din cele 2,4 miliarde de lei si ”rezolva problema nationala care este «Cumintenia Pamantului»”.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Ia plecati, baieti, daca nu respectati legile". Basescu a cerut Guvernului sa fie gata sa preia rafinaria Lukoil

Presedintele Basescu a calificat drept inadmisibile presiunile facute de Lukoil si a sugerat ca nationalizarea rafinariei de la Ploiesti este o varianta de luat in considerare

Basescu:
Basescu: "Domnul magistrat MINTE". Presedintele a acuzat de abuz un judecator si l-a revocat pe ministrul Culturii

Traian Basescu a avut un discurs dur la adresa magistratilor care se implica in politica, calificandu-i drept "politruci". El s-a referit la declaratiile judecatorului Horatius Dumbrava facute in plenul CSM.

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara pentru declaratiile lui Ponta, Basescu si Vosganian
CSM sesizeaza Inspectia Judiciara pentru declaratiile lui Ponta, Basescu si Vosganian

CSM a decis joi sa sesizeze Inspectia Judiciara atat in cazul declaratiilor facute de Victor Ponta cu privire la ancheta referitoare la Lukoil, cat si in cazul afirmatiilor lui Traian Basescu privind dosarul Microsoft.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.