Razboiul insultelor intre palatele Cotroceni si Victoria: "Basescu e beat" si "Ponta e varza"

25-11-2013 07:23

basescu ponta

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a scris pe Facebook, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost "matrafoxat" si si-a facut curaj "cu cincizeci de cinci sute".

Palada a facut aceste afirmatii dupa conferinta de presa a sefului statului de duminica seara, adaugand ca Traian Basescu este beat "nu numai de putere" si ca "alcoolul dicteaza".

"Ce se poate interpreta din seara asta? Simplu: Speriat, incoerent si matrafoxat. in disperarea sa, ca un lame duck pe cale sa termine sceneta, si-a facut curaj cu inca cincizeci de cinci sute si a iesit sa acopere spatiul mediatic. “Garcon! inca un carton la domnu’, sa mai citesc aici la ziaristii care nu au economisti in redactii”. Cu mare parere de rau, cineva trebuie sa constate ca regele e gol. Pardon, ca presedintele e beat. Nu numai de putere. In seara asta, Presedintele Romaniei se incurca in asemenea hal in limba incat concluzia e indubitabila: ii e frica.

Si pentru a-si invinge frica, si pentru a incerca sa acopere cu zgomot, s-a matrafoxat. Garcon, inca un carton la domnu’. isi face curaj sa respinga bugetul Romaniei, sa blocheze o tara intreaga. Garcon, inca un carton la domnu’. Alcoolul dicteaza: Dupa dinsul, potopul! Stai, ca-l trimite si la Curtea Constitutionala. Nici n-a asteptat sa vina concluzia de la Parlament ca stie deja ca se va pune contra pana la capat. Garcon, inca un buget la domnu’...", a scris Mirel Palada, intr-o postare pe Facebook.

Tot pe Facebook, conform agentiei Mediafax, purtatorul de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, a distribuit un link in care erau alaturate fotografiile lui Traian Basescu si Adolf Hilter. Apoi insa, a scos imaginea lui Hitler din pagina.

Ulterior, consilierul a mai afirmat la Romania TV, ca presedintelui i se impleticea limba si nu prea era coerent, deoarece "era obosit" si, probabil, nu putea sa gandeasca economic limpede, adaugand insa ca presedintele este iresponsabil si incearca sa ascunda un scandal in care a intrat ca intr-o mlastina si din care nu mai stie cum sa iasa decat distrugand.

Dupa ce in emisiunea TV i s-a atras atentia ca este reprezentant al Guvernului si nu un om politic si ca poate a vrut sa spuna ca declaratiile presedintelui sunt iresponsabile, nu persoana in sine, Palada a afirmat ca "este un izomorfism acolo, este o echivalenta".

Dupa ce i s-a explicat din nou ca diferenta este aceea ca o persoana normala poate face o declaratie iresponsabila, consilierul guvernamental a afirmat: "Bine, atunci, pentru asemenea nuante semantice si lingvistice, sa spunem ca presedintele a facut afirmatii iresposnabile".

Mirel Palada este purtator de cuvant al Guvernului din octombrie 2013, cand i-a luat locul lui Andrei Zaharescu, numit consul general la Cape Town. In septembrie 2013, Palada fusese numit consilier pe probleme de strategii guvernamentale al premierului Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu s-a declarat, duminica, un sustinator fara rezerve a unor masuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76 %, marirea salariilor rezidentilor si a celor din educatie sau marirea salariului minim, dar a precizat ca doreste sa faca cateva afirmatii "fara echivoc", explicand din nou ca va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 daca nu se va renunta la cresterea accizei la combustil, propusa de guvern.

Basescu a spus ca aceasta crestere a accizei va avea impact asupra intregii economii, precizand ca tot ce se va da inapoi la pensii si salarii, va fi "inghitit" de cresterile de preturi.

In timp ce purtatorul de cuvant al Guvernului il numea "matrafoxat" pe seful statului, Sebastian Lazaroiu, consilier al presedintelui Romaniei facea si el pe Facebook cateva consideratii personale la adresa premierului Romaniei:

"-Cioc, cioc
-Cine e?
-Viorel Ponta
-Esti varza!"
- a scris pe contul personal de Facebook Sebastian Lazaroiu.

Traian Basescu: Ponta e ca Agamita Dandanache

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica seara, referindu-se la ultima conferinta de presa a premierului, ca acesta "s-a incurcat in cifrele bugetului, ca un adolescent la prima intalnire!".

Presedintele a explicat ca "rar" i-a fost dat sa decida a tine o declaratie de presa cu cifre, dar "este singurul argument care i-a mai ramas".

"Totul porneste de la conferinta de presa pe care a tinut-o premierul, vineri, in care intr-adevar, a fost la inaltimea functiei, a reusit sa se incurce ca un adolescent la prima intalnire. Se intalnea, probabil, pentru prima data cu cifrele bugetului", a comentat seful statului (vezi VIDEO integral aici)

In aceeasi declaratie de presa, presedintele Traian Basescu a spus ca declaratiile premierului Victor Ponta pe tema memorandumului cu Rompetrol si a atacarii la Curtea Constitutionala ridica foarte multe probleme, el apreciind ca Ponta e "ca Agamita Dandanache".

"(...) iar declaratiile premierului pur si simplu imi ridica foarte multe probleme (...) E ca Agamita Dandanache. El trebuia sa stie, ca sef de Guvern, care a fost continutul intampinarii la Curte facut de parlamentari si care a fost continutl intampinarii la Curte facut de Presedintie", a spus Basescu.

Seful statului a apreciat ca premierul Victor Ponta se afla intr-o confuzie in ceea ce priveste cele doua "atacuri" la Curte privind memorandumul Rompetrol si ca este incapabil sa inteleaga legile si Constitutia.

"Asta-i ghinionul! Cand iti obtii doctoratul fara sa stii ce scrie in el, nici macar jurist bun nu poti sa fii. Asta e, doctori in drept...", a adaugat seful statului.

El a mentionat ca doreste sa lamureasca acest aspect pe care premierul il vede ca pe un dezastru.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO