PSD se laudă pe Facebook cu majorarea alocaţiilor, deşi iniţiativa a fost a PNL


Ultimul update: Vineri 15 Februarie 2019 10:32
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019 10:15
Categorie: Stiri Politice
sigla PSD

Pe pagina de Facebook a social-democraţilor a apărut vineri dimineaţă o postare privind majorarea alocaţiilor copiilor, măsură pe care PSD şi-o atribuie.

"PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE", este titlul postării publicată vineri dimineaţă pe pagina de Facebook a Partidului Social-Democrat.

"Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii."

Joi seară, în timp ce mai mulţi aleşi PSD erau plecaţi la cafea sau prinşi în tot felul de discuţii, liberalul Robert Sighiartău a susţinut un amendament prin care a propus majorarea, de la 84 de lei la 150 de lei, alocaţiilor pentru copiii de peste doi ani. Cei sub această vârstă ar primi 300 de lei, în loc de 200. Propunerea liberalilor de mărire a alocaţiilor, care iniţial fusese respinsă de Senat şi avizată de negativ de Guvern, ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie.

Textul deputatului PNL a trecut, iar în grupul PSD s-a stârnit rumoare. Şeful de şedinţă, Florin Iordache, s-a bâlbâit când a anunţat rezultatul. Ulterior, conform unor surse politice, ar fi dorit să reia votul, pentru ca alocaţiile să rămână neschimbate. Dar a renunţat.

Măsura presupune alocarea a 2 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar ministrul de Finanţe a refuzat propunerea de-a lungul timpului motivând că nu este sustenabilă. Astăzi, însă, inclusiv aleşii PSD prezenţi în sală au votat-o, iar şeful de şedinţă, ca să nu se mai întâmple aşa ceva, şi-a invitat colegii să se întoarcă rapid în sală.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO