Proiect de lege: presedintele sa fie examinat psihiatric. Guvernul se opune

06-02-2011 11:18

Senatul Romaniei

Guvernul sustine ca persoanele candidate la Presedintie si Parlament nu trebuie examinate psihologic si psihiatric, deoarece procedura incalca Constitutia si confidentialitatea datelor.

Institutia sustine ca ar fi "excesiv" ca seful statului si parlamentarii sa piarda mandatul daca nu efectueaza anual acest control.

Guvernul a transmis Senatului aceste opinii, ca raspuns la propunerea legislativa, initiata de cinci senatori independenti, privind examinarea psihologica si psihiatrica obligatorie a candidatilor pentru functii de demnitate publica si in administratia locala sau a inaltilor functionari publici si a ministrilor, scrie Mediafax.

Cei cinci senatori independenti propun obligativitatea prezentarii unei adeverinte medicale privind starea de sanatate fizica si mentala in cazul candidatilor la functii de demnitate publica alese sau numite, precum si a unui control medical anual in cazul persoanelor care ocupa deja astfel de functii.

Acestia considera ca, de vreme ce testarea psihologica este eliminatorie pentru profesii precum cea de conducator auto, profesor, pilot de aviatie, politist sau electrician, la o astfel de examinare ar trebui supusi si candidatii la functii de primar, consilier local, consilier judetean si parlamentar.

Crezi ca ar fi bine ca presedintele, parlamentarii si inaltii functionari sa fie controlati psihiatric anual? Spune-ti parerea

Sursa: Mediafax

Tags: legi,


VIDEO PROTVPLUS.RO