Presedintele critica Guvernul: educatia si sanatatea au mari lipsuri


Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 13:36
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice

Doar 183 de senatori si deputati au fost prezenti in Guvern. Cu totii au aflat  ca presedintele a dat de inteles ca usa palatului Victoria s-ar putea deschide pentru oricare dintre candidatii la functia de prim ministru.


Presedintele a pomenit miercuri in treacat de cresterea economica iar apoi a aratat ce nu functioneaza: printre altele, agricultura, educatia si sanatatea.

Chiar daca avem cele mai bune conditii naturale din Europa, agricultura sta prost si producem cu mult mai putin fata de alte state din vest. Cat despre educatie si sanatate, ministerele de resort, chiar daca au bani, ii gestioneaza prost si netransparent, considera Traian Basescu

Nici parlamentarii nu au scapat de criticile presedintelui. In fata senatorilor si a deputatilor, el a spus ca democratia nu va functiona cat nu exista o majoritate in Parlament care nu sa isi asume public sustinerea Guvernului.

Seful statului a taxat si noua lege a votului uninominal despre care spune ca nu este tocmai in varianta dorita.

Liderul PSD a anuntat ca principalul responsabil pentru starea proasta a Romaniei este guvernarea de dreapta, din care face parte si Traian Basescu. Totodata, el este de parere ca presedintele simte valul schimbarii, reprezentat de PSD.

Totodata, Mircea Geoana sustine ca presedintele a facut un pas in directia corecta, intelegand ca poporul roman este cel care isi alege Guvernul.

De cealalta parte, secretarul-general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat "mai mult decat corecta declaratia presedintelui", pentru ca numai atunci cand Traian Basescu se sesizeaza asupra unor aspecte, acele lucruri sunt luate in serios.

Bogdan Olteanu a declarat ca discursul lui Basescu nu a avut nicio viziune asupra viitorului, intrucat presedintele are propriile temeri privind viitorul. Tudor Chiuariu, purtatorul de cuvant al PNL considera ca "discursul presedintelui este discursul unei politici invechite si a unui viitor intunecat".

Potrivit liderului PRM, Lucian Bolcas este de parere ca declaratia sefului statului reprezinta "un rezultat foarte pertinent al unei situatii care, din pacate, este si reală si trista".

Traian Basescu:
Tariceanu a numit PRM si PDL coalitia rusinii
VIDEO PROTVPLUS.RO