Presedintele Basescu participa, joi si vineri, la Summit-ul PPE si la Reuniunea Consiliului European

Ultima actualizare: 26-10-2013 06:45
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la Summitul Partidului Popular European si la Reuniunea Consiliului European, potrivit programului oficial remis de Administratia Prezidentiala.

Joi, la ora 9.45, presedintele va sustine o declaratie de presa pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni, la Salonul oficial, dupa care va pleca spre Bruxelles, unde la ora 13.55 (ora Romaniei), la Meise, la Castelul Bouchout - Gradina Botanica Nationala a Belgiei - are programata participarea la Summitul Partidului Popular European.

Presedintele Basescu participa, de obicei, la Summit-urile PPE care preced reuniunile Consiliului European.

Traian Basescu va participa la ora 18.00 (ora Romaniei), la Reuniunea Consiliului European cu presedintele Parlamentului European, iar de la ora 18.50 la prima sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European.

Joi seara, la ora 21.15 (ora Romaniei), presedintele are programata participare la Dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern.

Presedintele are programata, vineri, de la ora 11.00 (ora Romaniei), participarea la Cea de-a doua sesiune de lucru a Reuniunii Consiliului European, iar de la ora 13.45 (ora Romaniei), va sustine o declaratie de presa.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana.
Duminica, seful Guvernului a precizat ca nu a primit inca, pana in acea zi, un mandat din partea presedintelui Traian Basescu pentru reuniunea de joi si vineri.

Victor Ponta a spus, totodata, ca, dupa vizita pe care o efectueaza in Statele Unite, intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

In intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European in care se va discuta si despre agenda digitala și modul in care pot fi inregistrate progrese catre finalizarea pieței unice digitale pana in 2015.

Seful statului si-a manifestat public nemultumirea, recent, intr-o conferinta de presa, fata de prestatia premierului Victor Ponta de la Consiliul European pe energie din luna mai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO