Scandalul certificatelor de emisii de carbon: seful Agentiei de Protectie a Mediului a demisionat

29-08-2011 17:11

Nagy Iosif

Presedintele Agentiei de Protectie a Mediului, Nagy Iosif, si-a dat astazi demisia. Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a acceptat aceasta cerere si l-a propus, in schimb, pe Abos Gabor.

Ministrul Mediului si-a inaintat propunerea premierului Emil Boc, pentru ca Abos Gabor sa fie numit in functie prin hotarare de guvern. Abos Gabor este fostul adjunct al comisarului general al Garzii de Mediu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Boc l-a numit pe Abos Gabriel in functia de presedinte al ANPM, la propunerea ministrului Mediului si Padurilor, László Borbély.

Romania a fost suspendata de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finala a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirma concluziile preliminare din 8 iulie, fiind in vigoare pana la rezolvarea neconformitatilor identificate.

Decizia finala confirma suspendarea eligibilitatii Romaniei de a participa la mecanismele flexibile in baza articolelor 6, 12 si 17 ale Protocolului de la Kyoto, pana la rezolvarea neconformitatilor identificate. Suspendarea eligibilitatii a intrat in vigoare la comunicarea deciziei.

Agentia Mediafax a anuntat, joi, ca statul roman pierde sute de milioane de euro, din cauza iminentei suspendari de cel putin cateva luni de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon. Aceasta situatie a fost generata de neregulile la intocmirea inventarului national de emisii, pentru care seful ANPM, Iosif Nagy, urmeaza sa fie demis.

Boc: Vreau pe masa capul sefului ANPM daca tranzactionarea certificatelor verzi se suspenda. VIDEO

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO