Ponta: Prin sintagma "dottore", Basescu a aratat ca e tributar santajului si altor metode securiste

Ultima actualizare: 17-10-2012 00:44
Ponta: Prin sintagma dottore, Basescu a aratat ca ...
Ponta: Prin sintagma "dottore", Basescu a aratat c...

Invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si ProTV News, premierul Victor Ponta a vorbit despre sintagma "dottore", rostita de presedintele Traian Basescu la adresa sa.

Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTv NEWS si pe m.stirileprotv.ro , de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (iPod, iPhone, iPAD) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro. Daca esti pe mobil, click aici.

Emisiunea "Dupa 20 de ani" poate fi urmarita INTEGRAL, pe VOYO.RO.

"Episodul acela mi-a confirmat inca o data, daca mai era nevoie, ca presedintele Basescu va folosi intotodeauna, cat va fi in viata - si ii doresc o viata cat mai lunga - santajul si armele cele mai murdare in politica. Acel episod mi-a dovedit ca presedintele Basescu va ramane intotdeauna tributarul metodelor securiste: dosare, aranjamente, lucruri descoperite din trecutul meu...din fericire, nu prea am ce lucruri sa imi descopere ", a spus Ponta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV.

El a sustinut, fara sa doreasca sa prezinte detalii, ca presedintele a incercat sa il santajeze in acest fel.

"Nu pot sa spun ca a fost vorba de un santaj direct, imi dai si iti fac. Mi-a dovedit insa inca o data ca nu vom putea niciodata sa gandim la fel, eu nu ma apuc sa scormonesc ca poate gasesc cand a fost domnul presedinte Basescu in armata nu stiu ce a facut. Asta este o gandire securista. Eu am avut sansa naturala sa am 17 ani la Revolutie si urasc ceea ce domnul presedinte Basescu reprezinta", a adaugat Ponta.

El a precizat ca respecta insa institutia prezidentiala. In luna iunie, presedintele Traian Basescu l-a criticat pe premierul Victor Ponta ca nu l-a anuntat, macar telefonic, inainte de sedinta de Guvern, despre mutarea Institutului Cultural Roman de sub coordonarea sefului statului, afirmand ca aceasta denota o lipsa de respect, si adaugand: "Cand esti doctor in drept, esti tare. Dottore!".

La scurt timp dupa aceasta declaratie, premierul a fost acuzat de plagiat, revista Nature aratand ca a accesat documente prezentate de o persoana anonima si care indica faptul ca mai mult de jumatate din teza sa de doctorat privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

Ulterior, Basescu a sustinut ca sintagma "dottore", folosita cu cateva zile inainte de aparitia articolului din Nature, se referea "la cu totul altceva".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO