Ponta, intrebat daca pactul de coabitare poate fi salvat: Sigur ca da, eu imi doresc acest lucru

11-10-2013 08:03

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a fost intrebat de jurnalisti, la Giurgiu, daca este de acord cu vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit caruia pactul de coabitare mai poate fi salvat.

"Sigur ca poate fi salvat, ca si santierul acesta. Sigur ca poate fi, conteaza sa existe niste oameni de buna credinta. Eu imi doresc acest lucru", a raspuns Ponta.

Intrebat despre concluziile discutiilor dintre reprezentantii Guvernului si ai Administratiei Prezidentiale in problema pactului de coabitare, premierul a raspuns ca "se continua sa se discute".

Ponta a facut aceste declaratii la Giurgiu, unde a participat, alaturi de Liviu Dragnea, la ceremonia de lansare la apa a patru nave multifunctionale in actiuni de protectia mediului, care vor fi utilizate in astfel de operatiuni in porturile Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Cernavoda si Calarasi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la RFI ca premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu presedintele Traian Basescu sa functioneze, presedintele executiv al PSD apreciind ca pactul poate fi salvat.

Pactul de coabitare "a fost necesar initial, pentru ca, cel putin asa a parut, ca acel document scris pe care premierul l-a respectat si si l-a asumat cu toata responsabilitatea si l-a luat in serios a fost apreciat de cancelariile internationale si a aratat ca in Romania in 2013 va fi stabilitate, intelegere, o colaborare institutionala corecta intre Guvern si Presedintie si, din cate stiu eu, premierul doreste in continuare ca acest acord sa functioneze, nu doreste sa-l denunte", a afirmat Dragnea.

Victor Ponta "nu vrea sa-l denunte si in continuare daca mai poate fi salvat ca si acord in continuare, de ce nu?", a continuat vicepremierul.

Intrebat daca el crede ca pactul de coabitare mai poate fi salvat, Dragnea a raspuns: "Da, eu cred ca da. Sunt realist".

Consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu, au inceput, miercuri, discutiile cu reprezentantii Executivului, ministrii Titus Corlatean si Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare institutionala dintre presedinte si premier.

Traian Basescu a declarat, marti, ca asteptarile sale in privinta intalnirii de miercuri se refera la o analiza cinstita a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.

"Astept o analiza cinstita a acestui acord de cooperare interinstitutionala, care sa se finalizeze cu un document agreat de ambele parti, care sa constate nerespectarile din acord. Pe urma il voi vedea eu si premierul si ni-l vom insusi sau nu. Dar, daca nu va fi o analiza cinstita, foarte greu sa mergem inainte. Foarte greu", a spus Traian Basescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO