PNL: Din cauza Ministerului Mediului, statul roman a pierdut peste 3 miliarde de euro

30-08-2011 16:08

Lucia Varga

PNL sustine ca Romania a pierdut din vanzarea certificatelor verzi mai mult decat poate castiga din vanzarea aurului de la Rosia Montana. Este vorba despre o suma care depaseste 3 miliarde de euro, din estimarile liberalilor.

"De asemenea, am aratat ca in 2009 puteam vinde un certificat cu 10 euro, astfel incat beneficiul statului roman ar fi fost de 3 miliarde de euro. Acesti bani trebuiau folositi pentru finantarea proiectelor care au ca rezultat imbunatatirea calitatii mediului: proiecte energie regenerabila, alimentare cu apa si canalizare, impaduriri. De exemplu, cu acesti bani se puteau finanta peste 10.000 de parcuri in intreaga tara." sustine deputatul PNL Lucia Varga.

Liberalul mai afirma ca demisia presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului nu este, in acest caz, suficienta.

"Acest lucru arata clar inca o data ca Guvernul Boc/Basescu/Udrea este acolo doar pentru a satisface interesele clientelei politice si pe cele personale. In orice tara din lume acest prejudiciu urias trebuia sa aiba drept rezultat o demisie a cabinetului. In cazul in care acest Guvern si Ministrul de resort nu isi asuma politic acest rau facut Romaniei, voi propune Grupului Parlamentar PNL initierea unei motiuni simple prin care sa cerem demiterea tuturor celor responsabili" - a mai declarat Lucia Varga.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO