PNL arunca bomba: Guvernul Boc pregateste o asasinare economica!

03-05-2010 00:00

Crin Antonescu

Desfiintarea cotei unice de impozitare, introducerea unui impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, majorarea impozitul pe profit la 25% si dublarea taxelor si impozitelor locale! Acestea sunt intentiile Guvernului, conform PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni dimineata ca Guvernul condus de Emil Boc are niste planuri de impovarare fiscala a romanilor, care reprezinta o adevarata "tentativa de asasinat economic" la adresa clasei mijlocii.

"PNL ia act cu stupoare si indignare de intentia Guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", a spus Crin Antonescu, citind textul rezolutiei.

El a mai mentionat ca PNL are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania "preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamana trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu".

In aceste conditii, Crin Antonescu le-a cerut guvernantilor sa plece din functii, daca nu au solutii sa rezolve problemele tarii.

De altfel, PNL a decis sa initieze o motiune de cenzura impotriva Cabinetului, "pe tema falimentului economic al Romaniei".

"Acest Guvern trebuie sa plece din Palatul Victoria cu eticheta incompetenta economica", a mai spus liderul PNL, Crin Antonescu.

In replica, Ministerul Finantelor a dat un comunicat in care nu neaga explicit faptul ca Guvernul ar putea adopta astfel de masuri.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26