Marian Sarbu si-a dat demisia din PSD

25-02-2010 00:00

Ministrul muncii, Seitan, despre demisia lui Sarbu...
Marian Sarbu si-a dat demisia din PSD...
Marian Sarbu si-a dat demisia din PSD...

Fostul ministru al muncii, Marian Sarbu, a spulberat vineri toate zvonurile si a plecat din Partidul Social Democrat. Nu inainte insa de a avea o discutie civilizata cu presedintele Victor Ponta.

Am avut o discutie foarte calma cu domnul Victor Ponta, in timpul careia am aratat care sunt opiniile mele in legatura cu ceea ce s-a intamplat, mai ales in ultimul an si ca din multe puncte de vedere legile pe care le-am promovat in timpul in care am fost ministru al Muncii – si ma refer cu precadere la Legea salarizarii, la Legea pensiilor – s-au situat adeseori intr-o anumita contradictie cu pozitia partidului.
Marian Sarbu

Acesta din urma a recunoscut ca n-a facut mari eforturi ca sa-l intoarca din drum.

"O stare de neincredere in partid". Asta spune Marian Sarbu ca a simtit din partea colegilor si a hotarat sa-si ia la revedere de la ei. S-a plans ca ideile lui cu privire la legea salarizarii unice si cea a pensiilor nu au fost agreate de colegi si din aceasta cauza nu mai putea lucra cu ei.

La intalnirea de vineri cu Victor Ponta a venit mai mult din curtoazie, dupa cum chiar el a recunoscut. Era deja hotarat sa-si dea demisia. Asa ca discutia a durat doar o jumatate de ora.

Marian Sarbu a anuntat ca probabil se va alatura grupului independentilor din Parlament, coordonat de Gabriel Oprea.

Marian Sarbu a tinut insa sa infirme zvonurile aparute in ultima vreme, care sustineau ca ar negocia cu PDL, sau chiar cu Traian Basescu, o eventuala preluare a Ministerului Muncii.

Dupa cum bine se stie, deputatul PSD a fost curtat de PDL pentru portofoliul acestui minister la sfarsitul anului trecut. Atunci, chiar presedintele Traian Basescu i-a propus sa intre in Guvern, insa Sarbu a hotarat la vremea aceea sa respecte deciziile partidului.

Marian Sarbu era in PSD de 16 ani. Inainte fusese lider de sindicat si a intrat in politica la sugestia lui Miron Mitrea. A ocupat mai multe functii guvernamentale, printre care cea de ministru al muncii.

Sarbu este al saselea parlamentar care paraseste barca si, cel mai probabli, se va alatura independentilor. Unii cred ca puterea l-a momit cu portofoliul Muncii.

Va reamintim ca si Cristian Diaconescu a demisionat din partid si s-a inscris in grupul independentilor din Parlament, condus de Gabriel Oprea, iar alti cinci membri PSD au parasit partidul, dupa Congres: Serban Mihailescu, Ioan Muntean, Culita Tarata, Razvan Theodorescu si Catalin Cherches.

Dupa zile intregi de tacere, Mircea Geoana a reactionat vineri: "Regret foarte mult plecarea lui Marian Sarbu din PSD. Este un bun profesionist si in mod cert va fi o pierdere importanta pentru partid, mai ales intr-o perioada grea, cum este cea pe care o traversam".

Ca si in cazul lui Cristian Diaconescu, Ion Iliescu a fost fara manusi: "Oportunismul politic, asta este tot", aspus presedintele de onoare al PSD. 

Mult mai transant, Miron Mitrea le-a cerut tuturor prietenilor lui Geoana sa-si dea demisia.

Intrebat daca isi simte amenintata functia de ministru dupa plecarea lui Marian Sarbu din PSD, Mihai Seitan, actualul ministrul muncii, a declarat in exclusivitate la videochatul www.incont.ro ca nu.


VIDEO PROTVPLUS.RO