Planul lui Dragnea după victoria de la CEx. Tudorel Toader e următoarea sa țintă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 22 Septembrie 2018 07:45
Categorie: Stiri Politice

Liviu Dragnea a câştigat lupta cu opozanţii din partid. Victoria preşedintelui PSD a fost zdrobitoare în faţa celor care i-au cerut demisia de la şefia partidului şi din fruntea Camerei Deputaţilor.

Dintre cei 64 de lideri prezenţi în CEX, doar opt au votat pentru demiterea actualei conduceri. "Nu putem să o ţinem langa cu criticile în partid", a spus Dragnea, iar primarul sectorului cinci a cerut excluderea Gabrielei Firea pentru că a prejudiciat imaginea partidului. Cererea să nu a fost însă supusă la vot.

Opt ore le-au trebuit liderilor PSD să discute scrisoarea nemulţumiţilor din partid în care se cerea, de la primul punct, demisia lui Dragnea din fruntea PSD şi înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă. Dragnea a câştigat de departe răfuiala cu nemulţumiţii, dar rezultatul votului a fost incert.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: "56 de colegi au votat pentru susţinerea mea, 8 împotriva şi o abţinere. Deci 56, nu, ba da, sau 55 cu opt cu unu"

Totuşi, votul arată clar că scrisoarea nu a avut şi alţi susţinători în afara iniţiatorilor.

Gabriela Firea: "Nu a mai avut nimeni acea timorare care a existat până acum şi cred că este de bun augur, că deşi a fost contestată această declaraţie comună, a adus beneficii. Domnul Dragnea a adus doar un punct referirea la domnia sa, dacă să continue sau nu. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 să continue şi o abţinere"

Totuşi, în interior s-a discutat ca pe viitor cei care mai critică partidul să fie sancţionaţi.

"Să nu mai acceptăm de fiecare dată - mai iese cineva, îşi mai prezintă un proiect personal, mai atacă guvernul, mai atacă colegi de partid, nu putem să o ţinem la nesfârşit cu discuţii în partid. nu putem să o ţinem la nesfârşit. Nu e un avertisment, e un apel cinstit la responsabilitate"

La sfârşitul şedinţei, primarul sectorului cinci, Daniel Florea, a cerut excluderea din partid a Gabrielei Firea, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Dragnea din ultimele zile.

„Nu a fost supus dezbaterii şi aprobării, la intervenţia lui Dragnea şi Dăncilă, care nu au considerat necesar şi oportun un astfel de punct", a spus primarul Capitalei.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: "Cu speranţa că nu vor mai ieşi membri de partid care să critice membri de partid sau de Guvern. E ultimul gest pe care l-am făcut pentru că nu am vrut să împing lucrurile la extrem. Sper să existe suficientă înţelepciune după adrenalina ultimelor săptămâni şi lucrurile să intre în normal"

Liviu Dragnea a anunţat că după referendumul pentru familie, liderii PSD se vor vedea din nou pentru a evalua activitatea membrilor guvernului şi pentru a decide cine mai poate să rămână sau nu în actualul Executiv. Pe lista miniştrilor care trebuie remaniaţi se afla, potrivit surselor politice, şeful de la Justiţie, Tudorel Toader, şi vicepremierul Paul Stănescu, cel în jurul căruia s-au şi reunit în ultimele zile opozanţii lui Dragnea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimul motiv de contrazicere Dragnea - Firea: câte voturi a obținut de fapt șeful PSD
Ce i-a zis Dăncilă lui Dragnea despre OUG privind amnistia și grațierea
Gruparea anti-Dragnea, după înfrângere: ”Vom vota în Parlament tot ce e de votat”
VIDEO PROTVPLUS.RO