Liberalii au dat un ultimatum politic. Victor Ponta este amenintat cu motiune de cenzura daca nu reduce CAS pana la 1 mai


Ultimul update: Joi 27 Martie 2014 07:01
Data publicarii: Luni 24 Martie 2014 12:38
Categorie: Stiri Politice

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a anuntat ca liberalii vor depune motiune de cenzura daca Guvernul nu va reduce pana la 1 mai CAS si nu va elimina impozitul pe profitului reinvestit.

Eugen Nicolaescu (PNL) i-a spus premierului Victor Ponta, la dezbaterea organizata in plenul Camerei Deputatilor pe teme economice, ca, in acest moment, adoptarea celor doua masuri de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale si eliminarea impozitului pe profitul reinvestit tine doar de vointa si de decizia sa si "de nimic altceva".

"Daca vreti cu adevarat locuri de munca mai multe, aveti curajul sa va asumati aceste masuri pana la 1 mai, astfel incat sa fie puse in practica pana la 1 iulie. Grupul PNL va face totul pentru adoptarea acestor masuri. Dar, daca Guvernul nu va lua aceste masuri pana la 1 mai, atunci PNL va depune o motiune de cenzura", a spus Nicolaescu.

La randul sau, deputatul PDL Andreea Paul i-a inmanat lui Victor Ponta 7 proiecte privind relaxarea fiscala depuse de PDL anul trecut, spunandu-i ca este la al treilea guvern si se dovedeste a fi "un sac fara fund de erori".

Liderul deputatilor social-democrati, Marian Neacsu, a spus ca PSD isi isuseste intrutotul prevederile din programul de guvernare, chair daca cuprinde si masuri liberale si social-democrate.

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a afirmat ca discutia este benefica si reactia premierului prompta si ca UDMR sprijina reducerea CAS, IMM-urile, descentralizarea reala.

Deputatul PPDD Luminita Adam a declarat ca aceasta dezbatere este un exercitiu de imagine si "un demers demagogic al PNL". "Este un joc politic in care cei care intreba cunosc raspunsul, iar cei care raspund nu vin cu solutii viabile", a spus Adam.

In final, liderul deputatilor PNL George Scutaru a propus, fiind sustinut si de PDL, ca plenul Camerei Deputatilor sa adopte o declaratie de sustinere a masurilor de reducere a CAS si de eliminare a impozitului pe profitul reinvestit, avand in vedere ca toate grupurile parlamentare sunt de acord cu aceste masuri, insa propunerea a fost respinsa, Valeriu Zgonea aratand ca nu este procedurala.

O deputata PPDD a lesinat in timpul discursurilor

UPDATE 16:33 Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, sustine ca masurile propuse si sustinute de liberali, pentru reducerea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit, ar duce la stimularea mediului de afaceri si "implicit contribuie la consolidarea bugetului asigurarilor sociale, respectiv la creșterea fondului de pensii".

UPDATE 16:20 In timpul discursurilor, deputatul PPDD Ioana Jenica Dumitru a suferit o cadere de calciu, ea fiind transportata la Biroul presedintelui Camerei unde un echipaj SMURD i-a acordat ingrijiri medicale, potrivit Mediafax. Surse parlamentare au precizat ca deputatul PPDD a suferit o cadere de calciu si ca in urma interventiei SMURD pacienta si-a revenit, aflandu-se in afara oricarui pericol.

Ponta, la dezbaterea PNL pe reducerea CAS

Recent, premierul a aratat ca, prin acest pachet legislativ, toti producatori vor beneficia si in acest an de preturi competitive la energia electrica si la gaze, astfel incat economia sa pastreze cursul pozitiv din 2013. Ponta a precizat, totodata, ca astfel de solutii vor permite Guvernului sa implementeze ulterior masuri precum reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

Propunerea acestor dezbateri apartine PNL.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a solicitat ca la dezbaterea din Camera sa participe atat premierul Victor Ponta, cat si ministrul de Finante, Ioana Petrescu, si ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea

VIDEO PROTVPLUS.RO