PDL da un ultimatum "prietenilor" din coalitie in privinta comasarii alegerilor si regionalizarii

Ultima actualizare: 23-10-2012 12:42

Democrat-liberalii s-au intalnit duminica seara la Vila Lac 1, ca sa discute mai multe subiecte importante: bugetul pe 2012, reorganizarea teritoriala, reducerea numarului de parlamentari si Parlamentul unicameral.

La sfarsitul sedintei, premierul Emil Boc a iesit in fata presei, citindu-si notitele de pe iPad: "Cerem coalitiei sa se pronunte asupra Parlamentului unicameral, asupra reducereii numarului de parlamentari, a regionalizarii si a comasarii alegerilor."

Pe de alta parte, seful Guvernului a anuntat ca bugetul pe 2012 va contine majorarea cheltuielilor cu investitiile, iar statul va oferii garantii pentru sustinerea mediul privat. Totodata, va continua programul Prima Casa.

"Daca lucrurile nu se vor inrautati in Europa in 2012, atunci Romania poate sa spere la indexari de salarii si pensii. Vom porni bugetul pentru 2012 in maniera responsabila, cu deficit de 1,9, dar cu posibilitate de a ajunge la 3%, cresterea economica de 2,1% pe care o avem in prognoza la elaborarea bugetului." - a spus Emil Boc.

Proiectul bugetului va fi, cel mai probabil, finalizat in Guvern saptamana aceasta, urmand sa fie trimis apoi la Parlament. In plus, premierul a anuntat si o rectificare bugetara care va fi stabilita in sedinta de guvern de miercuri. Vor fi alocati mai multi bani pentru sanatate dar si pentru investitii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO