Oltean: Botis a demisionat din functia de presedinte al PDL Bistrita, altfel ar fi fost revocat

Ioan Botis, Ioan Oltean

Liderul PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, afirma ca fostul ministru al Muncii Ioan Botis, care este "o mare dezamagire", a demisionat din functia de presedinte al PDL Bistrita.

"Ioan Botis si-a dat demisia din functia de presedinte al Biroului Permanent Municipal al PDL Bistrita. In privinta aceasta, lucrurile au fost foarte clare. Nelu Botis a avut macar demnitatea sa-si prezinte demisia pentru ca altfel il revocam si pe el, pentru ca nu a fost deloc implicat in actul electoral din decembrie 2012. A ramas membru al PDL. Calitatea si-a pastrat-o, dar vom vedea cum evolueaza lucrurile in continuare", a afirmat Ioan Oltean.

El a adaugat ca presedinte interimar al PDL Bistrita a fost numit Eugen Curteanu, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care detine functia de prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

"Eugen Curteanu a fost mandatat sa fie presedinte interimar al PDL Bistrita si sa pregateasca alegerile la nivelul organizatiei municipale", a spus Oltean.

Deputatul PDL a spus ca Ioan Botis reprezinta pentru el "o mare dezamagire".

Citește și
Raluca Turcan
Raluca Turcan: Foarte multi din PDL ar putea striga "revansa"; nu trebuie sa fie un razboi
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

"E o mare dezamagire pentru mine Ioan Botis. L-am sustinut cat am putut de mult. Investitia mea in el a fost de viitor. Botis e tanar si ma gandeam ca, in felul acesta, pregatesc oameni care sa conduca mai departe partidul. Nu am indepartat oamenii valorosi. Dimpotriva. Ii vreau cat mai aproape de mine, dar nu suport tradatorii. Timp de 20 de ani, organizatia din Bistrita-Nasaud, asa cum am condus-o, a fost fruntasa, chiar si la alegerile din decembrie 2012, asa cum au fost, suntem pe pozitia a treia in tara, ceea ce nu este de neglijat. Nu-mi plac tradatorii, nu-mi plac mincinosii, nu-mi plac profitorii", a declarat Ioan Oltean.

Potrivit sursei citate, Ioan Botis si-a depus demisia din functia de lider al PDL Bistrita vineri seara, in sedinta Biroului Permanent Judetean al PDL Bistrita-Nasaud. Tot atunci, Ioan Oltean a propus revocarea din functiile de vicepresedinti a doi primari, Gheorghe Balajan din Dumitra si Florin Simionca din Budacu de Jos, dar si a secretarului general, Liviu Rusu, propuneri acceptate prin vot de BPJ, dar care trebuie votate in Consiliul de Coordonare Judetean pentru a deveni valide.

"In viata mea nu am tradat si nu pot sa accept ca, in jurul meu, sa existe tradatori. De aceea s-au luat masurile respective (propunerile de revocare - n.r.), nu din alte considerente", a spus Ioan Oltean.

El a declarat ca nu s-ar fi ajuns la revocare daca cei in cauza si-ar fi depus demisiile de onoare.

"In cazul celor doi primari din Dumitra si Budacu de Jos, eu as fi asteptat sa-si dea ei demisiile din functiile detinute la nivelul Biroului Permanent Judetean pentru ca asa ar fi fost corect, sa-si dea demisiile de onoare din functiile de conducere, nu din calitatea de membru, fiindca acest lucru ar fi insemnat pierderea calitatii de primar si eu nu am vrut sa-si piarda mandatele. si le-au castigat pe merit. Nu au facut acest lucru, iar eu nu puteam sa accept sa fie mentinuti in functii avand in vedere comportamentul lor politic pe parcursul campaniei electorale", a spus Ioan Oltean.

El a recunoscut ca au mai fost si alti edili PDL care "nu au fost extrem de loiali partidului", dar a preferat sa ceara revocarea din functiile de vicepresedinti doar a lui Gheorghe Balajan si Florin Simionca.

"Am apreciat ca nu vrem sa facem un masacru. Primarii au fost supusi la niste presiuni foarte mari. Am apreciat ca doar pe cei care intr-adevar s-au expus fara nicio perdea in colaborarea cu USL trebuie sa-i revocam. Cu restul sper sa putem lucra in continuare si sa fim echipa pe care am avut-o intotdeauna la nivelul organizatiei judetene", a declarat liderul PDL Bistrita-Nasaud.

In ce il priveste pe secretarul general, Liviu Rusu, Ioan Oltean a spus ca neimplicarea lui totala in referendum si in alegerile parlamentare era o "justificare incontestabila" care sa duca la revocarea lui din functie.

In cel mai scurt timp, Ioan Oltean spune ca va convoca un Consiliu de Coordonare Judetean pentru ocuparea locurilor vacante din BPJ.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Cristian Preda: Multi romani se simt nereprezentati politic; Un partid nou? Ce credeti?
Cristian Preda: Multi romani se simt nereprezentati politic; Un partid nou? Ce credeti?

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine, pe blog, ca multi romani se simt nereprezentati politic, iar o parte dintre acestia considera ca deceptiile produse de CDR, ADA sau ARD pot fi compensate doar printr-un partid nou, "de 5-7%".

Raluca Turcan: Foarte multi din PDL ar putea striga
Raluca Turcan: Foarte multi din PDL ar putea striga "revansa"; nu trebuie sa fie un razboi

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan spune ca isi doreste ca in partid competitia "sa nu fie un razboi cu sange pe pereti", sustinand ca ar fi "cea mai mare greseala a PDL".

Boc: Sunt si voi ramane un pedelist pur sange, dar nu intentionez sa candidez la sefia partidului
Boc: Sunt si voi ramane un pedelist pur sange, dar nu intentionez sa candidez la sefia partidului

Fostul presedinte al PDL Emil Boc spune ca este si va ramane "un pedelist pur sange" si ca se va implica in sustinerea partidului, insa nu intentioneaza sa candideze la sefia acestuia, preocuparea sa de baza ramanand Primaria Cluj-Napoca.

Recomandări
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă
Băile minerale Telega, o minune a naturii, zac în paragină de zeci de ani. Au aceeași salinitate ca Marea Moartă

Băile minerale Telega s-au format acum 500 de ani și sunt cunoscute pentru cel mai înalt grad de salinitate din țară. Institutul Balnear Francez le-a plasat pe locul doi în Europa și pe locul cinci în lume.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.