Noua Lege a ANI a fost adoptata de deputati, dupa o sedinta cu scantei!
UPDATE: Dupa doua incercari, deputatii au reusit sa voteze noua lege a Agentiei Nationale de Integritate. Proiectul initiat de guvern a fost ajustat asa cum au recomandat judecatorii Curtii Constitutionale.
Asa ca inspectorii Agentiei vor sesiza Parchetul sau Fiscul, atunci cand descopera nepotriviri in declaratiile de avere sau de interese ale demnitarilor.
Proiectul de modificare a Legii ANI a fost supus votului de DOUA ori dupa ce, prima data, nu a intrunit numarul necesar de voturi. Deputatii PDL nu s-au dat batuti si au mai cerut o data votarea acestui proiect de lege controversat.
Alegeri 2024
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
12:41
Mesajul publicat de fiica Elenei Lasconi, după dezbaterea electorală: „Este clar că a învăţat din greşeli”
Prima data, parlamentarii au fost nevoiti sa astepte cateva ore raportul Comisiei Juridice la proiectul de lege.
Asa ca dezbaterea din plen, programata initial pentru ora 12.00, a inceput abia dupa ora 16.00!!
A urmat, in sfarsit, votul la proiectul de lege. Rezultatul a fost insa unul surprinzator, cel putin pentru reprezentantii PDL: au fost exprimate 151 de voturi "pentru", doua "impotriva" si 49 de abtineri.
Avand in vedere ca este vorba de o lege organica, pentru adoptarea legii era nevoie de cel putin 167 de voturi favorabile.
Drept pentru care, dupa anuntul legat de rezultat, reprezentantii grupurilor parlamentare s-au dus, pe rand, la tribuna, pentru a explica modul in care au votat, unii fiind nemultumiti ca legea nu a trecut.
Unii au spus chiar ca au votat, dar nu se regasesc nici la voturile "pentru", nici la cele "impotriva".
Imediat, PDL a cerut o pauza de consultari de cinci minute pentru a discuta cu liderii grupurilor parlamentare propunerea reluarii votului, ceea ce s-a si intamplat. De aceasta data insa nu s-a mai votat "electronic", ci mult mai simplu, prin clasica ridicare de mana.
Sursa: Pro TV
Etichete: camera deputatilor, agentia naționala de integritate,
Dată publicare:
28-04-2010 00:00