Motivele pentru care Cezar Preda s-a suparat pe Vasile Blaga si a demisionat din PDL: "De 3 zile nu-i raspund la telefon"

Cezar Preda, Vasile Blaga

Deputatul Cezar Preda a dezvaluit, joi, intr-o emisiune la un post local de televiziune, motivele pentru care a demisionat din toate functiile detinute in PDL.

Prezent, joi, intr-o emisiune la un post local de televiziune, conform Mediafax, deputatul Cezar Preda a povestit ca, de fapt, este suparat pe Vasile Blaga, omul, pe care l-a sustinut "suta la suta, neconditionat", si care nu i-a sarit in aparare. El a spus ca episodul care a culminat cu demisia sa a inceput la Brasov, la Colegiul Director al PDL, unde parlamentarul de Buzau l-a criticat pe Emil Boc, care lipsea de la reuniune.

"Domnul Boc este un om care a primit enorm de la PDL. Daca domnia sa considera ca altcineva i-a dat, si nu PDL, cum de fapt si altii considera ca ei si-au luat, ci nu ca le-a dat partidul, este liber sa faca ce doreste. L-am respectat, il respect si il voi respecta atat timp cat este in interiorul partidului. Cand nu va mai fi in partid, nu se va mai bucura de respectul meu", afirma, la Brasov, Cezar Preda.

Preda a adaugat, in emisiunea televizata de joi, ca la o zi dupa aceasta declaratie Emil Boc l-a sunat pe Vasile Blaga si l-a atacat, iar presedintele PDL nu a reactionat: "Domnul Boc l-a sunat pe domnul Blaga si cu manie proletara a inceput sa ma atace. Domnul Blaga nu a mai apucat sa il intrebe pe Boc: «Ma, tu de ce nu vii cu noi sa dai un semn de soliditate pentru partid?» ca Emil Boc a inceput sa ma atace pe mine, ca eu sunt vicepresedinte si nu vorbesc de capul meu, ca ceea ce spun eu este politica partidului si ca PDL vrea sa se desparta de guvernarea lui. O poveste de asta cusuta cu ata alba, iar Vasile Blaga nu a reactionat".

Ulterior, Preda sustine ca a fost atacat si de alti lideri ai partidului, iar Vasile Blaga nu i-a sarit in aparare.

Citește și
Cezar Preda
Cezar Preda: Nici Antonescu, nici Ponta nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Am avut alegeri de grup, la grupul parlamentar, n-aveam niciun chef sa fiu lider, am zis liderul trebuie sa stea acolo, eu sunt plecat afara, dar ne aflam intr-o situatie grea, l-am intrebat pe Blaga ce sa facem si el ce a zis? Ca sa nu-l supere pe Boc a zis: «Hai sa-l punem pe ala, pe Tinel, ca, altfel, pleaca la PMP. Cezar nu pleaca nicaieri». O constructie de asta pe langa, iar Blaga nu recunostea dupa aia. si, atunci, m-am uitat la el si l-am intrebat: «Voi chiar nu mai judecati?» Eu m-am oferit ca sa fie o solutie tare, nu ca imi doresc eu... M-a pus in fata unei situatii penibile acolo! Apoi au luat cuvantul cei din Ardeal, am fost infierat cu manie proletara ca de ce nu-mi asum guvernarea lui Boc cu taierea salariilor. Le-am zis ca guvernarea Boc trebuie sa fie o etapa din care sa invatam si sa venim cu o oferta pentru ca altfel cetatenii nu ne vor vota. De aici ne-am intins la cearta. Am zis ca daca Blaga n-a intervenit cand eu la Conventia partidului nu am votat pe Udrea sau Boc, ci l-am votat pe el, atunci am zis ca nu are echipa si m-am dat la o parte. Ma asteptam sa zica «stop, Cezar e in echipa mea». E un repros, mi-a fost prieten, omul pe care l-am sustinut suta la suta, neconditionat, iar el s-a fofilat", a spus Cezar Preda.

Preda a adaugat ca, de cand a luat decizia de a parasi functiile de conducere de la varful partidului, a refuzat dialogul cu Vasile Blaga.

"De trei zile suna, nu vorbesc, nu-i vorbesc, nu-i raspund la telefon. Este pur si simplu o reactie corecta a unui om care a stat langa el pana la capat. Am fost sunat de 30 de sefi de organizatii care mi-au zis: «Cezar, ai dreptate, a gresit aici». Oricare a fost atacat in partid sau daca partidul a fost atacat, eu am sarit si i-am aparat. Normal ca astora li s-a pus pata pe mine, lui Udrea, lui Basescu, ce-au zis: «nenorocitul acesta nu mai tace, hai sa-l facem", a conchis Cezar Preda.

Preda a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Buzau, ca demisioneaza din functiile de vicepresedinte al PDL la nivel national si de presedinte al PDL Buzau, spunand ca a luat aceasta decizie in urma reuniunilor PDL care au avut loc sambata la Brasov, unde el afirmase ca, prin hotararile pe care le-a luat, "PDL a creat un monstru numit USL".

Ulterior, el a declarat ca a fost jignit de colegi si ca a fost gasit "tap ispasitor" de catre Emil Boc, sustinand ca nu se va razgandi in ceea ce priveste demisia nici daca va pleca Boc.

Tot miercuri, intrebat de jurnalisti daca inainte de a-si da demisia din functiile detinute in PDL a discutat cu liderul partidului, Vasile Blaga, Cezar Preda a raspuns ca acesta l-a sunat de dimineata, insa nu a putut sa discute cu el intrucat are "o problema familiala grava, tatal sau fiind foarte bolnav".

"M-a sunat dimineata, n-am putut sa vorbesc cu domnia sa despre asta, imi pare atat de rau ca se suprapune decizia mea peste o problema familiala grava a domnului presedinte. Am inteles ca tatal sau este grav bolnav, ii urez insanatosire, imi pare rau ca s-au asociat aceste doua chestiuni. Domnul Vasile Blaga e omul dupa care in ultimii doi ani si jumatate am mers neconditionat, ce va face, ce decizie va lua e problema domniei sale. Eu am zis sa fac un bine partidului si sa nu trebuiasca sa mai justifice domnia sa ce cuvantari iau eu si ce declaratii fac eu", declara, miercuri, Cezar Preda.

Cezar Preda se afla la cel de-al treilea mandat de deputat de Buzau.

In 1999, Cezar Preda a devenit membru PD, iar din 2003 este vicepresedinte al PDL. De asemenea, din 2001 el este presedinte al filialei judetene Buzau a PDL.

In decembrie 2012, Cezar Preda a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al PDL si de cea de presedinte al organizatiei judetene a partidului, in urma rezultatelor slabe obtinute de democrat-liberalii buzoieni la alegerile parlamentare. Patru zile mai tarziu, el a revenit asupra deciziei de a demisiona, spunand ca este constient de fapul ca e ultima oara cand i "se tolereaza o atitudine individualista".
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cezar Preda a demisionat din toate functiile de conducere detinute in PDL
Cezar Preda a demisionat din toate functiile de conducere detinute in PDL

Deputatul PDL Cezar Preda a anuntat, miercuri, ca demisioneaza din functiile de vicepresedinte al PDL la nivel national si de presedinte al PDL Buzau.

Cezar Preda: Nici Antonescu, nici Ponta nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei
Cezar Preda: Nici Antonescu, nici Ponta nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei

Vicepresedintele PDL Cezar Preda spune ca nici Crin Antonescu, nici Victor Ponta "nu vor ajunge sa ocupe functia de presedinte al Romaniei", desi amandoi isi doresc.

Victor Ponta, despre Cezar Preda: Nu ascultati toti prostii. E o greseala sa-l bagam in seama
Victor Ponta, despre Cezar Preda: Nu ascultati toti prostii. E o greseala sa-l bagam in seama

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, solicitarea prim-vicepresedintelui PDL Cezar Preda ca Parlamentul sa adopte o declaratie referitoare la scandalul diplomatic al steagurilor.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.