Mircea Diaconu si Corneliu Vadim Tudor pot candida la alegerile europarlamentare. Decizia este definitiva

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00

Decizia a fost luata, miercuri dupa-amiaza, de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a invalidat astfel hotararea BEC de respingere a candidaturii ca independent a actorului, precum si a listei PRM depuse de Vadim Tudor.

Judecatorii au decis definitiv ca lista candidatilor PRM, in frunte cu Corneliu Vadim Tudor, se va regasi pe buletinul de vot la alegerile europalamentare din 25 mai. Asta dupa ce Biroul Electoral Central si Tribunalul Bucuresti au respins candidatura lui Vadim Tudor, pe motiv ca acesta nu a depus toate cele 200.000 de semnaturi de sustinere.

Judecatorii Curtii de Apel au respins si contestatia lui Gheorghe Funar, potrivit caruia el este adevaratul presedinte PRM, si nu Vadim Tudor.

Miercuri seara, si fostul ministru liberal Mircea Diaconu a primit unda verde pentru a candida la europarlamentare. Si asta in conditiile in care, in 2012, Instanta Suprema hotarase ca fostul ministru al Culturii nu mai poate detine o functie publica pana in iunie 2015, pe motiv de incompatibilitate. Imediat dupa iesirea din sala de judecata, inainde de aflarea verdictului, Diaconu era optimist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO