Gerea despre inlocuirea de la Ministerul Economiei: Nu mi s-a reprosat nimic. Schimbarea mea este pur polica

Andrei gerea

Andrei Gerea spune ca schimbarea sa din functia de ministru al Economiei este "clar" pur politica, dar ca nu are nimic sa-i reproseze presedintelui PNL, Crin Antonescu.

Senatorul liberal de Alba Teodor Atanasiu a fost propus azi de PNL sa-l inlocuiasca pe Andrei Gerea la Ministerul Economiei.

"Asa cum stiti azi a avut loc un vot in cadrul PNL in care s-a considerat ca trebuie sa vina alta persoana la Economie. Vreau sa prezint pe scurt activitatea din aceste 4 luni si jumatate la minister. A fost o perioada extraordinar de intensa. La venirea mea era o dezorganizare din punct de vedere administrativ. Dupa aia am ramas fara un secretar de stat, am functionat cu doar un secretar de stat din trei", a explicat Andrei Gerea, in debutul conferintei.

"Am gasit probleme la functionarea atasatilor comerciali si procedurile de numire a acestora, lipsa unor criterii de performanta, probleme privind functionarea targurilor in strainatate....Erau sume foarte mari vehiculate si de multe ori nejustificate" a mai declarat Gerea.

"Ne-am orientat catre rezolvarea problemelor imediate cum ar fi  Oltchim si Cuprumin. La Oltchim lucrurile nu stateau deloc bine, o poveste fara de sfarsit, uite investitorul, nu e investitorul... Lucrurile s-au mai redresat... Incepand cu luna noiembrie am avut bucuria sa constatam ca interesul pentru Oltchim revine la nivelul unor companii capabile sa opereze acest combinat. Astfel astazi sunt consortii din China, Romania, Ungaria. Avem discutii in continuarie din Socar si inca doua companii din Turcia. Si-au mai manifestat interesul si companii din Rusia. Insa nu este nimic sigur. Repet si remarc ca de la jumatatea lunii noiembrie, lucrurile la Oltchim se misca. La Oltchim s-a reusit o infuzie de capital de 2 milioane de euro, la finalul lunii decembrie. Cu acesti bani s-a putut trece iarna.
",  a mai explicat Gerea

"Deocamdata Cuprim isi desfasoara activitatea fara probleme. Era intr-o procedura de atragere a unui partener compercial. Fusese inceput undeva prin primavara, numai ca toate conditiile continute de aceasta procedura au fost de natura sa opreasca orice fel de interes pentru un contract. Probabil procedurile vor fi reluate", a mai sustinut Gerea.

Citește și
Cezar Preda, Vasile Blaga
Motivele pentru care Cezar Preda s-a suparat pe Vasile Blaga si a demisionat din PDL: "De 3 zile nu-i raspund la telefon"
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

"Am apucat sa vizitez companii precum Avioane Craiova si Romaero. Am fost primul Ministru al Economiei care viziteaza Avioane Craiova dupa '90. Am fost impresionat de efortul si de rezistenta celor de acolo. Interprinderea are viitor... Exista solutii si pentru Romaero... Toate companiile din sectorul de aparare au un viitor si au sansa lor numai ca trebuie sa ne dorim ca aceste companii sa supravietuiasca", a mai relatat Gerea.

"Legea minelor nu este Rosia Montana. In Romania este nevoie de renasterea mineritului. Zeci de mii de oameni lucreaza in acest domeniu. Explotarea de la Rosia Montana nu asteapta aprobare sau vreo lege de la Ministerul Economiei" a mai explicat Gerea.

"Nu mi s-a reprosat nimic, pur si simplu schimbarea vine din dorinta ca pe langa noii ministrii sa fie dat un suflu nou. S-a dorit o echipa noua, compatibila intre persoalitatile care o compun.... Activitatea mea profesionala a fost privita foarte bine. Intelegem ca poate chiar daca echipa merge, la fel ca si in fotbal, aceasta schimbarea a ntrenorului poate sa aduca si un plus." a comentat Gerea despre propunerea inlocuirii sale.

"Ii multumesc presedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru ca mi-a dat sansa sa ajung la acest minister, nu am nimic sa-i reprosez. Urmeaza sa demisionez, luni la prima ora o depun premierului", a declarat Gerea.

Intrebat daca schimbarea sa din functie este de natura pur politica, el a afirmat "clar".
 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
Citește și...
Marea zi a REMANIERII. Iohannis, Atanasiu, Nicolaescu si Busoi, nominalizatii PNL pentru Guvern
Marea zi a REMANIERII. Iohannis, Atanasiu, Nicolaescu si Busoi, nominalizatii PNL pentru Guvern

Zi extrem de agitata in tabara liberala. Membrii Biroului Permanent al PNL s-au reunit la Palatul Parlamentului, de unde au anuntat nominalizarile pentru functiile de ministri.

Motivele pentru care Cezar Preda s-a suparat pe Vasile Blaga si a demisionat din PDL:
Motivele pentru care Cezar Preda s-a suparat pe Vasile Blaga si a demisionat din PDL: "De 3 zile nu-i raspund la telefon"

Deputatul Cezar Preda a dezvaluit, joi, intr-o emisiune la un post local de televiziune, motivele pentru care a demisionat din toate functiile detinute in PDL.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.