Mesajul lui Ungureanu catre Ponta: "Inapoi la scoala, macar sa citim un pic"

Ultima actualizare: 26-08-2012 09:28
Mihai Razvan Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu sustine ca acuzatiile lansate la adresa Guvernului de presedintele PSD, Victor Ponta, denota o lipsa de responsabilitate a propriilor cuvinte, dar si ipocrizie.

"As vrea sa ii transmit raspunsuri la intrebarile pe care si le-a pus fara sa stie de ce", a afirmat premierul intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax. El a apreciat ca liderul PSD demonstreaza prin aceste acuzatii ca nu intelege directiile strategice spre care trebuie sa se indrepte statul roman.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca mandatul Guvernului Ungureanu nu are legatura nici cu interesele tarii noastre, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci cu interese externe Romaniei, legate de transferul a ceea ce a mai ramas din resursele naturale in maini necunoscute.

"In aceasta saptamana, trei actiuni consecutive facute in mod conspirativ care se practica daca esti seful unui serviciu de informatii au avut loc", a spus Ponta. El a precizat ca este vorba despre "vanzarea unui pachet de actiuni la Transelectrica cu 37 de milioane de euro, in conditiile in care 50 de milioane de euro sunt investiti doar pentru modernizarea unei singure statii de transformare (...); vanzarea rezervei nationale de cupru, una din cele mai mari din Europa, pentru o suma simbolica – s-a pornit de la 60, s-a ajuns la 200 de milioane - catre o companie a carei origine probabil doar SIE o cunoaste cu adevarat; descoperirea de catre presa a unor noi concesiuni privind exploatarea gazelor de sist", a spus Victor Ponta.

Mesajul lui Ungureanu catre Ponta: inapoi la scoala, macar sa citim un pic

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca Victor Ponta ar trebui sa profite de norocul de a avea alaturi doi fosti prim-ministri, pe Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu, si sa le mai ceara sfatul acestora daca tot se pregateste sa preia conducerea Guvernului.

"Apropo de Cupru Min si de vanzari, domnul Ponta are norocul de a avea in preajma domniei sale, la distante mai mici sau mai mari, doi fosti prim-ministri, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu. Domnue, nu costa nimic sa iei un sfat bun dintr-o parte si dintr-alta, daca tot ne pregatim, undeva intr-un viitor, sa administram niste probleme, macar sa citim un pic", a spus seful Guvernului.

Intrebat ce i-ar spune lui Ponta cei doi fosti premieri, actualul sef al Guvernului a raspuns:

"Inapoi la scoala, ca sa nu mai facem greseli, pentru ca nu este bine ca oameni tineri, care au constiinta, sa amestece Holocaustul, sa nu ne vindem tara..Asta cu Holocaustul nu este in cazul domnului presedinte Ponta, dar ma refer la o generatie care, din cand in cand, are greseli de exprimare, care in spate poate sa ascunda niste fracturi ale cunoasterii, iar din ignoranta uneori pot sa iasa monstri. Mie de asta mi-e frica, iar eu am incredere in Ponta, am toata increderea ca domnia sa trebuie sa creasca politic, rectiliniu si fara probleme. Asadar, rationamente inainte de concluzie", a spus Ungureanu.

Intrebat daca nu cumva are mai multa incredere in Ponta mai multa decat are acesta si Crin Antonescu in el, Ungureanu a raspuns: "Probabil ne inselam si unul si altul".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!