MApN: Isarescu, Ungureanu, Kelemen, Kovesi, Blejnar si Manolea au grade obtinute cu "nereguli"

04-08-2012 07:54

Ministrul MAPN, Corneliu Dobritoiu

Guvernatorul Mugur Isarescu, Mihai Razvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruta Kovesi si fostul sef ANAF, Sorin Blejnar se afla pe lista MApN cu avansari in grad din 2011 si 2012 in care au fost constatate nereguli.

In listele MApN se afla persoanele in cazul carora au fost acordate grade militare in rezerva ori s-au realizat avansari in grad in rezerva, in 2011 si 2012, fiind constatate nereguli de catre minister.

Intre cei mentionati in listele MApN se numara guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, care a obtinut in 2011 gradul de colonel dupa ce fusese locotenent.

Un alt caz, tot din 2011, este al fostului premier Mihai Razvan Ungureanu, a ajuns din locotenent, maior la gradul de colonel. Totodata, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel din statutul de absolvent. Aceeasi situatie este in cazul procurorului general Laura Codruta Kovesi, care a obtinut gradul de locotenent-colonel, anterior fiind absolvent.

De asemenea, fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, a obtinut in 2011 gradul de colonel, dupa ce il detinuse pe cel de locotenent-colonel.

In plus, in listele de la MApN apar inclusiv psihoterapeutul Aliodor Manolea, care in 2011 din capitan a devenit colonel, dar si analistul Bogdan Chirieac, ajuns de la caporal la colonel.

Totodata, in situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile in grad din 2011 mai figureaza primarul Buzaului, Constantin Boscodeala (de la locotenent la capitan), senatorul independent Chirvasuta Laurentiu (de la locotenent-colonel, la colonel), fostul primar de Botosani Catalin Flutur (de la sublocotenent la colonel), dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur (de la locotenent –colonel la colonel).

In plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Targu Jiu, Florin Circiumaru (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al ANI, Catalin Macovei (de la maior la locotenent-colonel), fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu (de la locotenent-colonel la colonel), fostul sef al TVR, Alexandru Lazescu (de la locotenent la colonel), senatorul UNPR Ovidius Marcutianu (de la sublocotenent la locotenent-colonel), fostul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu (de la maior la locotenent-colonel), deputatul Dan Ilie Morega (de la locotenent la colonel), deputatul Eugen Nicolicea (de la locotenent-colonel la colonel).

De asemenea, procurorul sef al DIICOT, Codrut Olaru, a fost avansat de la gradul ca caporal, la cel de locotenet colonel. Ulterior, i-au mai fost acordate grade in rezeva ajungand colonel.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Valcov (de la sublocotenent la maior).

Si fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste, a obtinut gradul militar de colonel, dupa ce fusese locotenent.

Totodata, in 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante, Bogdan Dragoi (absolvent de studii superioare devenit maior), deputatului Nicolae Paun (de la soldat la locotenent colonel), senatorului PDL Ion Ruset (de la caporal la colonel) si deputatului PDL Alin Trasculescu (de la fruntas la locotenent-colonel)

De asemenea, in lista inaintarilor in grad in rezerva din 2012 mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad, care din sublocotenent a devenit colonel, dar si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, devenit din locotenent-colonel, colonel.

Pe lista celor care au primit grade in rezerva in 2012 apare Emilian Schwartzenberg, care a devenit, de la absolvent de studii superioare, locotenent colonel. Si realizatorul TV Vlad Enachescu a obtinut grade militare, in 2011 ajungand de la absolvent sublocotenent.

De asemenea, fosti membri ai echipei de fotbal Steaua – generatia ’86, apar pe listele cu avansari in grad cu nereguli din 2011. Este vorba de Miodrag Belodedici (de la locotenent la colonel). Gabi Balint (de la capitan la comandor), Ladislau Boloni (de la sublocotenent la colonel), Helmut Duckadam (de la maior la colonel), Adrian Bumbescu (de la locotenent-colonel la colonel), Stefan Iovan (de la capitan la colonel), Victor Piturca (de la capitan la comandor).

Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi (de la soldat la colonel) si Dumitru Stingaciu (de la capitan la colonel).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26