Ludovic Orban, despre OUG pe justiție: ”Solicităm APCE să sesizeze Comisia de la Veneţia”

Ultima actualizare: 25-02-2019 17:12
Ludovic Orban
Agerpres

Partidul Naţional Liberal a decis luni, textul scrisorii care va fi trimisă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru a fi sesizată Comisia de la Veneţia pe tema ordonanţelor de modificare a legilor justiţiei.

"Am hotărât astăzi conţinutul scrisorii pe care o vom transmite Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în vederea sesizării Comisiei de la Veneţia privitor la ordonanţele de urgenţă care au fost emise de guvernul Dăncilă.

Apelăm la aceeaşi procedură prin care am reuşit sesizarea Comisiei de la Veneţia privitor la modificările la Codul penal şi de procedură penală şi cu privire la modificările la legile justiţiei.

Solicităm APCE să sesizeze Comisia de la Veneţia, având în spate o argumentaţie extrem de serioasă, prin care demonstrăm ceea ce este evident - că prin modificările făcute de Guvern prin OUG este călcată în picioare independenţa justiţiei şi practic magistraţii devin victimele unui instrument de represiune politică inventat de Dragnea şi de Tudorel Toader - care este Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi", a declarat președintele PNL Ludovic Orban la finalul reuniunii, potrivit Agerpres.

El a amintit că PNL a înaintat un proiect de lege referitor la desfiinţarea secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, pe care o califică ca fiind "o ghilotină pregătită împotriva magistraţilor independenţi care au curajul să cerceteze infracţiunile comise de potentaţii zilei".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO