Dragnea: ”În legătură cu amenințarea explicită a președintelui, este în stil mafiot!”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 14 Mai 2018 13:09
Categorie: Politic

Război verbal între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis. Liderul PSD a lansat o nouă acuzație la adresa președintelui României, despre care a spus, de această dată, că a amenințat-o pe Viorica Dăncilă ”în stil mafiot”.

Declarațiile lui Liviu Dragnea au fost făcute la Palatul Parlamentului și au fost transmise LIVE pe aplicația gratuită a Știrilor ProTV și pe pagina de Facebook a Știrilor ProTV.

"În legătură cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa primului-ministru, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii şi ameninţări le-am văzut prin filme", a declarat Dragnea, la finalul şedinţei BPN al PSD.

Întrebat dacă PSD va cere suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, Dragnea a negat.

Sinteza declarațiilor liderului PSD:

- Am discutat despre scheme de ajutor de stat.

- România nu poate spera la o dezvoltare serioasă dacă așteptăm 3,4, 5 ani până se finalizează o procedură de contestație serioasă.

- Așa cum s-a discutat săptămâna trecută, Guvernul a adoptat joi ordonanța privind parteneriatul public privat.

- De asemenea, doamna prim ministru a făcut o scurtă informare în urma vizitei pe care a făcut-o la Vatican. Ne-a spus și nouă ce a spus în public.

- Așa cum a spus și public, doamna prim ministru i-a făcut o invitație Suveranului Pontif de a veni în România. Răspunsul a fost că în 2018 nu se poate. Anul 2018 este programat deja pentru Papă și Papa a promis că în 2019, chiar a spus în prima parte a anului, va vizita România. De ce a început tot acest scandal pe marginea acestui subiect este greu de înțeles. Ce s-a întâmplat ulterior este imposibil de acceptat, modul în care domnul Iohannis jignește cu orice ieșire publică este deocamdată greu de explicat. Domna prim ministru nu și-ar fi permis niciodată să spună public lucruri care nu au fost discutate.

- Nu există niciun fel de încălcare a unei reguli procotolare. Înțeleg că domnul Iohannis vrea să aibă exclusivitate pe orice acțiune externă. Un prim ministru într-un stat democratic în care există un minim respect între instituții nu este subminat. Ce se întâmplă în ultima perioadă nu face bine României.

- Doamna prim ministru sigur că o să detalieze, probabil într-o emisiune. De ce atâta deranj? Trebuie să fie activați consilieri prezidențiali care să sune în anumite zone, să pună presiune. Eu vă spun că imaginea care se transmite în stilul ăsta nu e o imagine bună pentru România. O să ne vedem de guvernare cu toate piedicile puse. Cel puțin 18 proiecte de legi care au fost blocate de Iohannis și ai lui. Legi importante, care fac parte din programul de guvernare. Din fericire pentru români și din păcate pentru președinte cifrele economice arată bine. Aceste acțiuni, după părerea mea, de sabotaj și de subminare.

- Iar în legătură cu amenințarea explicită a președintelui Iohannis la adresa prim ministrului, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot. În sensul că ar face bine să facă ce i se spune .. Astfel de expresii și amenințări le-am văzut prin filme.

- Nu luăm în calcul suspendarea președintelui.

- Cer ca ministrul de Externe să prezinte cât mai clar ce conținea acel mandat și cu asta am încheiat subiectul.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă, aflată la Palatul Parlamentului, a declarat că este de părere că ultimele declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis la adresa sa sunt ameninţări.

"Luaţi şi dumneavoastră declaraţiile domnului preşedinte şi o să vedeţi că sună a ameninţare", le-a declarat Dăncilă jurnaliştilor, luni, la Parlament.  

 

Liviu Dragnea îl acuză pe președintele României că ”subminează România”
Liviu Dragnea îl acuză pe președintele României că ”subminează România”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Traian Băsescu
Băsescu: ”BREXIT – Un vis urât, din care Marea Britanie s-a trezit”
Dăncilă, despre discuțiile din PE privind România: ”A existat multă dezinformare”
Dăncilă, despre refuzul lui Iohannis privind noii miniștri: ”Ne gândim să mergem la CCR”
Dăncilă: Activarea articolului 7 pentru România nu poate deveni realitate
Dăncilă: Voi lua o decizie pe tema recursului compensatoriu după ce mă întâlnesc cu Toader
Dăncilă compară protestele din 10 august din România cu cele ale ”vestelor galbene” din Franța
Viorica Dancila
Dăncilă s-a apărat de acuzații în Parlamentul European. Ce a spus despre amnistie
USR: Minerii complexului Oltenia, primele victime ale ”taxei pe lăcomie”
Iohannis: Aştept din partea Guvernului să pună în aplicare legea privind Anul Cărții
Iohannis colaborează cu Dăncilă: ”Fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă”
Onoruri militare la Cotroceni pentru preşedintele Sloveniei: ”Vă aşteptăm cu puţină zăpadă”
Reacția PSD după respingerea propunerilor de miniştri la Dezvoltare şi Transporturi