Liviu Dragnea: Abia aştept ca Iohannis să organizeze referendum


Ultimul update: Luni 25 Martie 2019 16:40
Data publicarii: Luni 25 Martie 2019 16:36
Categorie: Stiri Politice
Iohannis si Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că abia aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să organizeze referendumul pe justiţie.

Dragnea consideră că este un prilej bun pentru ca românii să răspundă şi la alte întrebări, de genul: "Câte case este nevoie să furi de la stat ca să ajungi preşedintele României?".

"Eu de-abia îl aştept să organizeze referendumul pe domnul Klaus Werner Iohannis. Nu am avut discuţie în CEx pe subiectul ăsta, dar eu de abia îl aştept. Va fi un prilej foarte bun pentru români să răspundă şi la alte întrebări, ca de exemplu: Câte case este nevoie să furi de la stat ca să ajungi preşedintele României? Este o întrebare. Sau câte zeci de dosare penale trebuie să îţi fie închise de prieteni ca să ai şanse la candidatura la prezidenţiale? Adică genul acesta de întrebări. Deci, s-ar putea. Sigur, va fi un prilej serios de dezbatere pe teme de genul acesta", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD va lua parte la consultările politice de la Cotroceni, dacă preşedintele le va convoca, Dragnea a răspuns: "Nu vreau să-i dau idei. Dacă convoacă sau invită partidele la consultări, o să luăm o decizie".

Liderul PSD a opinat că un referendum pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare, este o încercare de defavorizare a PSD "prin mijloace nepolitice şi nelegale".

"Noi cerem tuturor românilor să vină la vot. Este un scrutin electoral de o importanţă covârşitoare pentru România. Eu sper că multă lume a înţeles ce înseamnă Parlamentul European şi cât contează calitatea fiecărui europarlamentar român care ajunge în această structură importantă. Că ne place sau nu ne place, acolo trebuie să avem oameni care ştiu să se bată pentru România şi care nu lucrează împotriva României. Noi suntem foarte interesaţi ca românii să vină la vot şi noi muncim în sensul acesta. Este un subiect pe care l-am discutat la CEx - să avem prezenţă foarte mare la vot", a adăugat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat sâmbătă că îşi doreşte ca referendumul pe teme de justiţie să fie unul "bine organizat, bine gândit", în parteneriat cu societatea civilă şi cu partidele politice "de bună-credinţă".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO