Schultz lui Basescu, la Palatul Cotroceni: "Palatul dvs. e mai frumos ca cel de la Bruxelles"

×
Codul embed a fost copiat

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa comuna organizata la Palatul Cotroceni de catre presedintele Romaniei Traian Basescu si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu presedintele PE, Martin Schulz, ca apreciaza si mai mult vizita acestuia pentru faptul ca a fost in tara, dovedind astfel "interes pentru ce se intampla cu romanii".

"Faptul ca ati fost in tara este un lucru care ma face sa apreciez si mai mult vizita dumneavoastra, pentru ca este un semn de interes pentru ce se intampla cu romanii", i-a spus presedintele Basescu presedintelui Parlamentului European.

De asemenea, Martin Schulz a aratat ca intalnirea cu presedintele Basescu este una importanta, chiar daca cei doi oficiali se intalnesc si la reuniunile Consiliului European. "Acolo uneori suntem de acord, alteori nu, dar cu siguranta suntem de acord cu accesul Romaniei in Schengen", a afirmat Schulz.

Seful statului i-a raspuns ca romanii ii sunt recunoscatori liderului PE pentru sprijinul acordat Romaniei si pentru intelegerea realitatilor din tara noastra.

Citește și
Martin Schulz
Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz: "Exista riscul unei EXPLOZII sociale in Europa"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Martin Schulz a tinut si sa remarce frumusetea Palatului Cotroceni. "Palatul dumneavoastra de aici este mai frumos decat cel pe care il am eu la Bruxelles", a spus liderul PE. "Va multumesc, dar nu este al meu, este al poporului roman", i-a raspuns presedintele Basescu razand.

Schulz a sustinut, miercuri, o alocutiune in fata plenului reunit al Parlamentului Romaniei, si a primit distinctia Colanul Camerei Deputatilor.

De asemenea, in programul presedintelui Parlamentului European este prevazuta o intalnire, incepand cu ora 12.20, cu reprezentantii Grupurilor parlamentare ale PDL din Camera Deputatilor si Senat. In aceeasi zi, Schulz va avea, de la ora 15.45, o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

Programul presedintelui Parlamentului European va continua cu intalnirea pe care o va avea cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, incepand cu ora 16.30, dupa care Schulz va avea o intrevedere, incepand cu ora 18.00, cu reprezentanti ai mediului academic si studenti ai Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative.

Premierul Victor Ponta si Martin Schulz au fost impreuna, in cursul dupa-amiezii de marti, pentru a inaugura o statie de epurare a apei, realizata la Bumbesti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, in valoare de 2,5 milioane de euro, dupa care s-au deplasat la Targu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurta perioada de timp.

Astfel, in timp ce Victor Ponta si-a depus candidatura la BEJ, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a vizitat cele doua parcuri din oras in care sunt expuse operele lui Constantin Brancusi, Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Aleea Scaunelor si Masa Tacerii.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marti, la BEJ Gorj, unde si-a depus candidatura pentru un nou mandat in Camera Deputatilor, ca vizita lui Martin Schulz in Targu Jiu este "o onoare" pentru oras, spunand ca astfel se va reusi poate introducerea Complexului Brancusi pe lista UNESCO.

PDL participa la sedinta Parlamentului in care presedintele PE Martin Schulz va prezenta un mesaj, dar nu va onora cererea acestuia de a se intalni cu parlamentarii PDL daca oficialul UE merge la manifestarile din Gorj in sprijinul lui Victor Ponta, a anuntat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga.

"Noi vom participa, miercuri, la ora 10:00, la lucrarile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor in care domnul Schulz isi va prezenta mesajul, dar daca domnia sa se implica in campania electorala si va participa la manifestarile din judetul Gorj in sprijinul domnului Ponta, noi nu vom onora cererea domniei sale de a avea o intalnire cu grupurile parlamentare pentru ca nu dorim sa certificam o asa zisa neutralitate a domniei sale, pentru ca nu este cazul", a precizat Blaga dupa sedinta BPN.

El a spus ca PDL va trimite o scrisoare lui Martin Schulz in acest sens.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Barroso si Schulz vin la Bucuresti pentru
Barroso si Schulz vin la Bucuresti pentru "negocieri dure" privind fondurile europene

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si cel al Parlamentului European, Martin Schulz, vor veni la Bucuresti pentru a discuta cu autoritatile romane despre fonduri europene, a anuntat premierul Victor Ponta.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz:
Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz: "Exista riscul unei EXPLOZII sociale in Europa"

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, avertizeaza in legatura cu riscul unei "explozii sociale" in Europa, pe fondul situatiei dificile din state precum Spania, scrie AFP.

Presedintele PE, Martin Schulz: Romania trebuie sa aplice
Presedintele PE, Martin Schulz: Romania trebuie sa aplice "imediat" recomandarile Comisiei Europene

Romania trebuie sa aplice "imediat" recomandarile formulate de Comisia Europeana si sa respecte standardele Uniunii Europene, afirma presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.