Klaus Iohannis declara razboi USD si anunta esecul negocierilor din USL. "Marti am putea hotari retragerea PNL din Guvern"

×
Codul embed a fost copiat

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut o conferinta de presa luni, de la sediul central al PNL din Bd. Aviatorilor nr. 86.

Declaratiile lui Klaus Iohannis au putut fi urmarite LIVE AICI.

Sinteza declaratiilor lui Klaus Iohannis:

"BPN al PNL a hotarat sa faca cateva schimbari, in speta s-a hotarat atunci inlocuirea a patru ministri, care trebuiau sa ocupe pozitiile de la Interne, Sanatate, Finante si Economie.

Suntem la sfarsitul lunii februarie si lucrurile nu au mers mai departe. PNL a solicitat exact pozitiile pe care le-a avut si inainte, cu o mica modificare, care nu a fost considerata de fond, ci de forma. Totusi, iata ca au trecut aproape trei saptamani si nu s-a putut realiza aceasta remaniere.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: PNL nu renunta la ideea de vicepremier si ministru de Interne
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Partenerii nostri, PSD, sau cum se numeste mai nou, USD, nu a dorit sa se faca aceste schimbari. Au fost mai multe runde de negocieri si toti am putut sa observam ca s-a ajuns intr-un impas. Astazi tragem concluzia ca negocierile pentru remanierea guvernamentala au esuat.

Aceasta situatie, evident, va fi adusa la cunostinta si in dezbaterea Delegatiei Permanente a PNL, sedinta care va avea loc maine si acolo se va trage o concluzie", a spus Iohannis.

Acesta a explicat ca eventuala plecarea a PNL din Guvern nu ar insemna neaparat si ruperea USL.

"Nu neapărat, retragerea miniștrilor PNL din Guvern ar fi un pas catre ruperea USL. Daca Delegatia Permanenta decide retragerea ministrilor PNL, atunci acest lucru nu va putea fi reversibil", a apreciat Iohannis.

"Nu stiu care este motivatia PSD sau USD, dar probabil vom sti mai incolo care a fost motivul exact. Da, am discutat sa renunt la pozitia de vicepremier, sa raman doar la MAI. Nu suntem un partid care sa mearga la cersit sa intram si noi in Guvern.

Nu am cerut absolut nimic in plus, n-am cerut nicio functie in plus PSD-ului. Introducerea unei motiuni de cenzura este putin probabila, la fel cum este retragerea ministrilor si sprijinirea unui Guvern USD. Ma astept mai degraba la o retragere a ministrilor si un vot impotriva Guvernului USD.

Nu cred ca o sa ajungem sa discutam maine despre ruperea USL. Fara PNL in Guvern exista USL pe hartie, nu in realitate. Datorita situatiei destul de complicata, este nevoie de mai multe hotarari in Delegatia Permanenta. Daca ne vom retrage din Guvern si din USL, ajungem in opozitie. Daca acolo vom colabora sau nu cu alte partide (PDL n.r.) este o chestiune care trebuie analizata.

Strict personal, sunt de parere ca sunt sanse mari sa nu avem referendum pe Constitutie. A fost un proiect sustinut de USL, daca USL intra in dificultate, cine il mai sustine? Nu sunt convins ca mai exista vointa politica necesara pentru ducerea mai departe a unui proiect de o asemenea amploare", a spus liberalul.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Crin Antonescu, la emisiunea
Crin Antonescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani": "Daca se rupe USL, cel mai corect ar fi sa avem alegeri anticipate"

URMARESTE INREGISTRAREA INTEGRALA. Crin Antonescu i-a transmis „un mesaj foarte simplu” premierului Ponta: Klaus Iohannis va fi viitorul premier al Romaniei, iar el, Victor Ponta, va mai ramane la Palatul Victoria „cel mult pana in toamna”. 

Klaus Iohannis: PNL nu renunta la ideea de vicepremier si ministru de Interne
Klaus Iohannis: PNL nu renunta la ideea de vicepremier si ministru de Interne

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de PNL pentru posturile de vicepremier si ministru de Interne, spune ca PNL nu va renunta la aceasta idee si ca luni asteapta un raspuns de la PSD.

Iohannis ii da replica lui Dragnea:
Iohannis ii da replica lui Dragnea: "O guvernare USD ar fi foarte chinuita. Greu la deal cu boii mici"

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a tinut sa comenteze declaratia lui Liviu Dragnea, care a spus ca USD ar putea asigura guvernarea fara PNL.

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.