Liderul PSD Constanța: ”Evident, doamna Firea este disperată”

Felix Stroe, Gabriela Firea
Agerpres

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, consideră că, prin acuzațiile lansate recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, doreşte să creeze o ruptură şi excluderea sa din partid.

Potrivit News.ro, Felix Stroe a reacţionat, duminică, la declaraţiile făcute de Gabriela Firea, sâmbătă seara, la RTV. El consideră că Gabriela Firea a lansat o serie de atacuri de o violenţă extremă şi a adus grave prejudicii partidului.

“Sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a dedat la atacuri de o violenţă extremă şi s-a lansat într-o serie de afirmaţii lipsite de logică şi dovezi, aducând prejudicii grave de imagine partidului al carui vicepreşedinte este. Nu poţi să nu te gândeşti că prin aceste acţiuni doreşte de fapt, cu orice preţ să creeze o ruptură şi excluderea sa, în locul unei demisii de onoare, care ar face-o să piardă de drept respectiva funcţie”, a afirmat liderul PSD Constanţa.

El susţine că dintre toate afirmaţiile făcute de Gabriela Firea de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea vrea să desfiinţeze Bucureştiul.

Dintre toate afirmatiile făcute, de o gravitate deosebită este aceea că Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul (?!). Cu atât mai mult, cu cât este cunoscut faptul că organizarea administrativ-teritorială a României este consacrată prin Constituţie şi nu poate fi modificată decât printr-un proces legislativ complex şi de durată – ideea în sine este absolut aberantă şi nu se regăseşte sub nicio formă în conţinutul programului de guvernare al PSD, program care a întrunit sufragiile unei majorităţi covârşitoare a electoratului”, a precizat Felix Stroe.

Citește și
firea si dragnea
Firea: ”Dragnea vrea să mă anihileze”. Planurile pe care le-ar avea șeful PSD pentru Capitală
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Liderul social-democraţilor constănţeni consideră că primarul Capitalei face acuzaţii nefondate, spunând că Liviu Dragnea ar fi blocat proiecte majore în ţară şi în Bucureşti.

“În incercarea disperată de a-şi atrage de partea sa primarii de sector, d-na Firea îi acuză pe aceştia că ar complota împreună cu preşedintele Liviu Dragnea împotriva bucureştenilor. Mai mult, face acuzaţii absolut nefondate, pretinzând implicarea preşedintelui partidului în blocarea unor proiecte majore din ţară şi din Capitală, când în realitate tocmai preşedintele Camerei Deputaţilor s-a implicat personal în demararea acestor proiecte. Partidul Social Democrat rămâne consecvent în aplicarea reformei administrativ-teritoriale şi a programului de guvernare locală, implicit de dezvoltare economico-socială a Capitalei”, a mai afirmat Stroe.

El a precizat că Gabriela Firea face afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, acestea fiind ale unei persoane însetate de răzbunare.

“În continuarea acţiunilor sale, de demonizare a preşedintelui PSD şi a activităţii sale, d-na Firea pretinde fără dovezi că instituţiile de control ale statului inventeaza dosare şi că «… nici pe vremea guvernării PDL sau a tehnocraţilor nu am avut atâtea controale» (?!) Mai mult, tot Liviu Dragnea ar fi organizat împreună cu Ministerul de Interne şi «echipa sa de comunicare» acţiunea de pe 10 august (?!), adăugând: «Ştiu mai multe, dar nu vreau să spun!», afirmaţii puerile, lipsite de orice fundament, ale unei persoane însetate de răzbunare”, a declarat preşedintele PSD Constanţa.

Felix Stroe susţine că acuzaţia modului în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor este uşor de demontat deoarece acele cheltuieli sunt monitorizate şi controlate an de an de instituţii abilitate.

“Alte susţineri foarte grave şi fără dovezi vizează felul în care PSD gestionează alocaţia bugetară destinată partidelor politice, acuzaţie uşor de demontat, datorită faptului că toate aceste cheltuieli sunt strict monitorizate şi controlate an de an de instituţiile abilitate ale statului. Ideea că sondajele de opinie ar fi fost falsificate în favoarea preşedintelui PSD este demontată automat de faptul că şi alte sondaje, comandate de partide din opoziţie, au prezentat aproximativ aceleaşi rezultate. Evident, doamna Firea este disperată şi dezamagită de scăderea personală în sondajele de opinie, generată de rezultatele înregistrate la nivelul primăriei Capitalei, rezultate care-i sunt strict imputabile”, a mai spus Felix Stroe.

El îi aminteşte Gabrielei Firea că ocupă interimar funcţia de preşedinte la PSD Bucureşti şi că poate teama de alegeri libere în cadrul partidului o face să lanseze aceste acuzaţii grave şi nefondate.

În fine, legat de alegerile pentru organizaţia Bucuresti, d-na Firea uită că, spre deosebire de preşedintele PSD – care a fost ales prin votul Congresului partidului, domnia sa ocupă funcţia în mod interimar. Poate teama de alegeri libere şi democratice în cadrul partidului o fac să lanseze aceste acuzatii grave, nefondate şi lipsite de dovezi”, a declarat preşedintele PSD Constanţa.

În finalul declaraţiei sale, Felix Stroe o roagă pe Gabriela Firea să înceteze cu aceste atacuri care nu fac decât să afecteze imaginea PSD.

Personal, o rog pe stimata mea colegă să înceteze definitiv cu acest gen de atacuri publice care nu fac altceva decât să afecteze grav imaginea Partidului Social Democrat, partid care cu atâta generozitate i-a oferit şansa de a candida pe lista sa la Primăria Generală a Capitalei. Partidul Social Democrat are forurile necesare în care se pot dezbate orice fel de probleme politice şi economice, dar care să aibă o susţinere reală şi pentru care se pot găsi soluţii viabile”, a mai transmis liderul PSD Constanţa.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale.

Firea a spus că în urmă cu câteva zile Dragnea a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, în afară de Robert Negoiţă, cărora le-a spus că Firea va fi înlăturată de la conducerea organizaţiilor PSD Ilfov şi Bucureşti şi că va fi dată această OUG, iar Gabriela Firea va rămâne doar primar general onorific.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Gabriela Firea: În partid, Liviu Dragnea a spus că vrea să candideze la Preşedinţie
Gabriela Firea: În partid, Liviu Dragnea a spus că vrea să candideze la Preşedinţie

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu crede în sinceritatea lui Liviu Dragnea atunci când liderul PSD afirmă că ar fi dispus să-l susţină pe Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidenţiale.

Firea: ”Dragnea vrea să mă anihileze”. Planurile pe care le-ar avea șeful PSD pentru Capitală
Firea: ”Dragnea vrea să mă anihileze”. Planurile pe care le-ar avea șeful PSD pentru Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei.

Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor; voi rămâne un simplu om de stânga
Firea: Nu mai putem continua sub teroarea excluderilor; voi rămâne un simplu om de stânga

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat luni că nu se mai poate continua în PSD "sub teroarea excluderilor" şi a precizat că va rămâne "un simplu om de stânga", chiar dacă preşedintele partidului, Liviu Dragnea, nu o mai vrea în PSD.

Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, excluși din PSD. Stănescu: ”Partidul a făcut o mare greșeală”
Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, excluși din PSD. Stănescu: ”Partidul a făcut o mare greșeală”

Liderul PSD Dâmbovița Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi din partid în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al PSD. La finalul şedinţei, Marian Neacşu a anunţat că vor face contestaţie.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.