Liderul deputaților PSD, despre moțiunea de cenzură depusă de PSD: ”Ăă .. cum e titlul?”

Ultima actualizare: 30-01-2020 15:38

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, care este și președinte al PSD Timiș, nu a știut cum se numește moțiunea de cenzură depusă de PSD, în timp ce făcea declarații despre această moțiune.

”Partidul Social Democrat a depus în după-amiaza aceasta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Moțiunea are titlul: Guvernul Orban trebuie demis ... ăă .. Cum e moțiunea? Cum e titlul? Guvernul Orban trebuie demis, privatizează democrația, îmi cer scuze.

Așa cum privatizează și sistemul de sănătate. Am lucrat la mai multe titluri cu câteva minute înainte să depunem. După cum ați văzut, premierul îl apără pe ministrul Costache, ministru care seara operează la clinica privată și a doua zi le alocă bani din banii ministerului pentru a finanța respectivul spital privat și altele.” - le-a spus Simonis, joi, jurnaliștilor de la Camera Deputaților.

De asemenea, întrebat de presă dacă PSD va reuși să strângă numprul necesar de voturi pentru a demite Guvernul Orban prin moțiune de cenzură, Simonis a dovedit faptul că nu știe care este numărul necesar de voturi. El a declarat că social-democrații au deja adunate ”peste 233 de voturi”, arătându-se încrezător că până în ziua în care se va vota ... vor fi strânse ”voturile necesare”.

Cu toate acestea, pentru demiterea Guvernului este nevoie de doar 233 de voturi ”pentru”.

”Realitatea o vom vedea la vot. Calculele noastre arată că avem peste 233 de voturi până acum și am încredere că până la începerea dezbaterilor și votul pe moțiunea de cenzură vom strânge voturile necesare și vom depăși acest număr lejer.” - a declarat Simonis.

Alfred Simonis a fost confirmat recent în funcția de președinte al PSD Timiș, el fiind lăudat de președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, care a spus despre acesta că este ”un tânăr de pespectivă”.

De asemenea, secretarul general al PSD Paul Stănescu a spus despre Alfred Simonis, pe care l-a numit ”Freddy”, că va fi președintele PSD la nivel național peste 4-5 ani. Întrebat de jurnaliști ce calități are ”Freddy”, Stănescu a spus că acestea sunt ”extraordinare”: ”E o minte așa de rațională, de precisă, de exactă, cum n-am văzut la un tânăr de 35 de ani.”

Chiar și fostul lider al PSD Timiș, Sorin Grindeanu, care a fost și premier al PSD, i-a mulțumit lui Simonis că i-a dat formularul de adeziune la PSD, pe care nu l-a semnat, încă:

”Cum să nu mă întorc? Familia mea e în Timișoara. Dar îi mulțumesc la Freddy, n-aș vrea, totuși .. Parcă am avut un pic de influență asupra carierei lui Freddy. Deși m-ar bucura semnarea adeziunii mele de către Freddy, nu o să-i dau chiar azi satisfacția asta.” - a spus fostul premier Sorin Grindeanu despre Alfred Simonis. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO