Klaus Iohannis i-a primit pe noii ambasadori ai Marii Britanii, Muntenegrului şi Danemarcei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 11 Octombrie 2018 17:36
Categorie: Politic
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, i-a primit joi, la Palatul Cotroceni, noii ambasadori ai Marii Britanii, Muntenegrului şi Danemarcei, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiaale, Iohannis i-a primit pe Søren Jensen, ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei în România, pe Andrew Noble, ambasadorul agreat al Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, şi pe Ahmed bin Salim bin Mohamed Baomar, ambasadorul agreat al Sultanatului Oman în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

În dialogul cu ambasadorul Muntenegrului, au fost discutate posibile domenii de interes comun care să stimuleze intensificarea relaţiei bilaterale, iar Iohannis a exprimat susţinerea fermă a ţării noastre pentru integrarea europeană a Muntenegrului, inclusiv pe parcursul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în prima parte a anului 2019. La rândul său, ambasadorul muntenegrean a mulţumit în mod deosebit României pentru susţinerea consecventă a obiectivului ţării sale de a deveni membru NATO. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că primul an de apartenenţă deplină la Alianţă a Muntenegrului a demonstrat succesul politicii "uşilor deschise”, pe care România a susţinut-o şi o susţine constant, şi l-a asigurat pe ambasadorul Goran Poleksić că ţara noastră va continua să sprijine obiectivele Muntenegrului în cadrul NATO, scrie news.ro

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Danemarcei, Iohannis a încurajat companiile daneze să investească în ţara noastră, în special în domeniile în care există un potenţial crescut de cooperare, precum eficienţa energetică, domeniu amintit de ambasadorul danez. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat intensificarea cooperării sectoriale dintre cele două ţări, inclusiv în ceea ce priveşte educaţia. Preşedintele României a subliniat conlucrarea pozitivă care există în domeniul afacerilor europene şi s-a arătat convins că aceasta va fi continuată şi pe durata Preşedinţiei României a Consiliului UE. Ambasadorul danez a asigurat că ţara sa va oferi tot sprijinul României pentru exercitarea eficientă a mandatului european, mai transmite Preşedinţia.

În cadrul discuţiei cu ambasadorul Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Iohannis a vorbit despre stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, exprimând speranţa că ritmul şi nivelul cooperării vor fi menţinute şi după ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană.

"În ceea ce priveşte Brexit, preşedintele României a exprimat speranţa că se va putea ajunge la un acord, în cadrul negocierilor aflate în curs între UE şi Regatul Unit, până la finalul anului. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat convingerea că şi cooperarea bilaterală în domenii strategice, precum securitatea şi apărarea, vor rămâne la stadiu de excelenţă după Brexit, subliniind convergenţa de poziţii a celor două ţări în cadrul NATO cu privire la Flancul Estic al Alianţei, respectiv cu privire la Vecinătatea Estică. Preşedintele României a evidenţiat, totodată, importanţa dimensiunii sociale, fiind necesar ca, după retragerea Marii Britanii din UE, drepturile numeroasei comunităţi de români din Regatul Unit să fie garantate şi respectate. Ambasadorul britanic a subliniat că prioritatea ţării sale este ca în dosarele dificile care trebuie gestionate să fie identificate soluţii benefice pentru România, pentru Regatul Unit şi pentru Uniunea Europeană şi a împărtăşit interesul pentru asigurarea drepturilor cetăţenilor români din Regatul Unit. Preşedintele României a reiterat, cu prilejul întrevederii, aprecierea deosebită pe care o are cu privire la eforturile pe care ASR Prinţul de Wales le depune pentru conservarea şi promovarea tradiţiilor şi mediului din România:, mai arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, la întrevederea cu ambasadorul Omanului, Klaus Iohannis a menţionat că apropiata deschidere a Ambasadei României la Muscat reprezintă un pas esenţial pentru aprofundarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial, care va conduce la extinderea relaţiilor româno-omaneze în ansamblul lor. În acelaşi timp, cei doi oficiali au fost de acord că sunt necesare eforturi comune pentru intensificarea schimburilor comerciale bilaterale. Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că firmele româneşti au un potenţial semnificativ de a dezvolta proiecte de cooperare economică şi a încurajat investiţiile omaneze în România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Klaus Iohannis Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Președintele Klaus Iohannis merge în Italia. Este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani
Președintele Klaus Iohannis merge în Italia. Este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani
Anunțul lui Iohannis privind consolidarea parteneriatului strategic România - Coreea de Sud
Anunțul lui Iohannis privind consolidarea parteneriatului strategic România - Coreea de Sud
CCR va continua vineri să analizeze sesizările ÎCCJ, PNL, USR și Iohannis privind Codul Penal
CCR va continua vineri să analizeze sesizările ÎCCJ, PNL, USR și Iohannis privind Codul Penal
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă prezintă azi în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE
Olguța Vasilescu cere OUG privind amnistia și grațierea
Neînțelegeri în coaliția de la guvernare, din cauza ordonanțelor privind Codurile penale
Încă o demisie din PSD. Un fost primar și-a anunțat retragerea din partidul lui Dragnea
Primari din PSD ar pune la cale să se alăture Alianței Vestului
Scandal la Parlament. Președintele PMP a părăsit lucrările Birourilor permanente
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu, despre OUG privind codurile penale: ”Nu am văzut ordonanţa”
Rădulescu: OUG privind Codurile penale nu va cuprinde prevederi referitoare la amnistie şi graţiere
Parlamentarii au făcut ping-pong cu destinele persoanelor cu handicap grav: ”Este un abuz”
Ideea deputatului PSD Cătălin Rădulescu: cât de ușor scapi dacă faci evaziune
Ludovic Orban, despre OUG pe Codurile Penale: ”Trebuie să fim cu ochii în patru”
Ce s-ar ascunde în spatele OUG cu privire la Codurile Penale: ”Maschează dorinţa lor”