Scutul anti-racheta apara si Statele Unite si Romania!

22-10-2009 00:00


Asigurarea vine de la vicepresedintele SUA, Joe Biden. El a facut joi o vizita fulger la Bucuresti, unde s-a intalnit cu presedintele, premierul, dar si cu liderii opozitiei.

Cel putin oficial, discutiile au parut foarte degajate. Oficialul american ne-a transmis ca are si pentru ce sa ne invidieze: la noi, campaniile electorale sunt mai scurte decat la americani.

Biden si Basescu au discutat si subiecte sensibile, cum ar fi Moldova, iar oficialul american a multumit pentru toate trupele pe care Romania le trimite Irak si Afganistan.

Oficialul american s-a vazut si cu premierul demisionar. Emil Boc l-a asteptat in fata Palatului Victoria. Pentru protectia lui Joe Biden, in curtea Guvernului au rasarit brazi inalti. De altfel, 700 de jandarmi si ofiteri SPP ii asigura protectia.

La pranz a tinut un discurs la Biblioteca Centrala Universitara unde a venit insotit de neopata si fiica sa.

Inainte sa ajunga in Romania Joe Biden a vizitat Cehia si Polonia. Tema discursului sau a fost peste tot aceasi. Romania dar si celelate tari din regiune trebuie sa-si asume rolul de ghizi pentru tari precum Moldova, Georgia, Ukraina, Armenia, Azerbaidjan sau Belarus despre care se spune ca sunt sub sfera de influenta a Rusiei.

Biden s-a intalnit si cu liderul PSD, Mircea Geoana, dar si cu cel al PNL, Crin Antonescu.

Tags: joe biden,

VIDEO PROTVPLUS.RO