Ministrul Ion Ştefan nu și-a plătit încă impozitul pentru casa de 900 mp. Orban îi sare în ajutor


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 20:20
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 20:06
Categorie: Stiri Politice

Unul dintre noii miniştri are în continuare o problemă, cam cât casa.

Proaspăt instalat în fruntea Dezvoltării, Ion Ştefan a evitat să spună dacă şi-a plătit sau nu datoriile către primăria Focşani, pentru o locuinţă de 900 de metri pătraţi.

Asta după ce în urmă cu o săptămână recunoştea public că deşi construcţia există de 19 ani nu a înregistrat-o integral la primărie şi nu a achitat dările pentru ea.

Primarul din Focşani spune că abia acum sunt strânse documentele necesare pentru stabilirea datoriei pe care o are demnitarul.

La prima conferinţă de presă de când este ministru al Lucrărilor Publice, Ion Ştefan nu a vrut să ofere explicaţii despre impozitul pentru casa care l-a adus în atenţia presei.

În ajutor i-a sărit vicepremierul Raluca Turcan.

Raluca Turcan, vicepremier: ''Vă rog, din respect pentru această instituţie, la această întrebare vă răspunde domnul ministru personal, n-aş vrea ca această conferinţă de preluare a mandatului la ministerul Dezvoltării, cu atâtea probleme şi consecinţe, să fie acaparată de un subiect care ţine până la urmă de o problemă răsexplicată în spaţiul public''.

La finalul conferinţei însă, ministrul Ion Ştefan a plecat tot fără să dea un răspuns.

Ulterior şeful său, premierul Ludovic Orban a venit cu detalii.

Ludovic Orban: ''Am convenit cu domnul ministru ca atunci când Primăria Focşani va emite decizia de imputere, va stabili cuantumul, dânsul va plăti taxele pe clădire şi teren''.

Ion Ştefan a recunoscut deja că nu a plătit impozitul pentru o casă de 910 metri pătraţi care apare în declaraţia sa de avere.

Ştefan a explicat săptămâna trecută că soţia sa şi-a dorit o locuinţă mai mare, iar constructorul ''a greşit o grindă şi mansarda''. La audierile din parlament, ministrul a declarat că va plăti impozitul datorat.

Ion Ştefan, declaraţie din data de 30 octombrie: "Apropo de suma ce o datorez primăriei Focşani, cred că e foarte important ca primăria Focşani să-şi îndeplinească atribuţiile şi să emită acel document de impunere fiscală, cu privire la valoare - primăria într-adevăr nu şi-a făcut treaba, duipa 19 ani să vii... o adminsitratie PSD care a neglijat încasarea taxelor."

Primarul din Focşani spune că terenul pe care este amplasată casa lui Ion Ştefan are de 910 de metri pătraţi, dar nu ştie ce suprafaţă are locuinţă.

În evidenţele primăriei figurează o casă veche, de sub 100 de metri pătraţi, iar construcţia existentă ridicată în anul 2000, nu a fost declarată la primărie. După ce casa va fi expertizată, va fi stabilit şi impozitul datorat. Inspecţia fiscală va stabili exact cât are de plată ministrul. Potrivit unor prime estimări, suma s-ar putea ridica la 51.000 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO