Iohannis a multumit SUA pentru felicitari: "Reiterez increderea mea in importanta parteneriatului strategic cu Statele Unite"

22-11-2014 16:58


Klaus Iohannis

Presedintele ales Klaus Iohannis a multumit sambata, pe contul de Facebook, Statelor Unite si presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru mesajele de felicitare pe care le-a primit.

"Multumesc Guvernului SUA pentru felicitari si pentru mesajul de solidaritate, incredere si speranta in continuitatea bunelor relatii dintre Romania si SUA. Reiterez increderea mea in importanta parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, un element fundamental al politicii noastre externe.", a transmis Klaus Iohannis, pe Facebook.

De asemenea, presedintele ales a avut un mesaj si pentru presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

"Ii multumesc domnului Jean Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europene, pentru mesajul sau de felicitare. Sunt, de asemenea, nerabdator sa colaborez cu domnia sa in aplicarea agendei noastre comune pentru Uniune, pentru prosperitatea Romaniei si a intregului spatiu european.", a mai adaugat Klaus Iohannis, pe contul sau de Facebook.

Vineri, guvernul SUA si Jean Claude Juncker l-au felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegerile prezidentiale.

Romania este un partener strategic important al Statelor Unite si ne bucuram sa continuam cooperarea stransa cu Romania si noul sau presedinte. Relatiile dintre tarile noastre vor ramane puternice, intemeiate fiind pe valorile si obiectivele noastre comune”, se spune in comunicatul reprezentantei diplomatice americane, in timp ce Jean Claude Juncker i-a scris ca "In numele Comisiei Europene si al meu personal, va urez tot succesul in timpul mandatului de presedinte. Sper ca vom avea sansa sa ne intalnim in curand. Astept cu nerabdare sa cooperez cu dumneavoastra si cu guvernul Romaniei la implementarea agendei noastre comune strategice pentru Uniune, concentrandu-ne actiunea asupra domeniilor in care Uniunea poate face o diferenta reala, precum locurile de munca, cresterea economica, investiţiile şi concurenta. Acest lucru este esential pentru prosperitatea romanilor si a tuturor europenilor".

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO