Începe lupta pentru șefia Senatului între PSD și PNL, după căderea lui Meleșcanu

Ultima actualizare: 22-01-2020 15:27
Ludovic Orban la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru votul de investire a guvernului
Inquam Photos / Octav Ganea

Începe lupta pentru șefia Senatului, după decizia Curții Constituționale care îl elimină pe Teodor Meleșcanu din această funcție.

 

Partidul Social Democrat a anunțat deja că pregătește o propunere în acest sens.

”PSD a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a României privitoare la procedura de numire a senatorului Teodor Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului României.
PSD va veni cu o propunere pentru funcția de Președinte al Senatului după consultarea în forurile de conducere ale partidului
.” - se arată într-un comunicat al social-democraților.

La rândul lor, liberalii au anunțat prin vocea președintelui partidului, ludovic Orban, că o vor propune pentru funcția de președinte al Senatului pe Alina Gorghiu, cea care, de altfel, a candidat și data trecută, când a pierdut în fața lui Meleșcanu.

În septembrie 2019, Teodor Meleşcanu a fost ales, în plen, preşedintele Senatului, în calitate de membru al ALDE - care se afla la guvernare atunci cu PSD - fiind propus și susținut de PSD.

Cu toate acestea, el a fost exclus din ALDE, astfel că Meleșcanu pierde funcția de președinte al Senatului, după ce judecătorii CCR au decis că președintele camerei superioare a Parlamentului a fost numit încălcându-se normele regulamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO