Imagini, fără sunet, de la vizita premierului Dăncilă la Marea Moschee din Muscat

Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2018 20:41
Data publicarii: Duminica 04 Noiembrie 2018 20:37
Categorie: Politic
viorica dancila in oman

Premierul Viorica Dăncilă a vizitat şi a semnat în cărţile de onoare ale Muzeului Naţional al Sultanatului Oman, Marii Moschei a Sultanului Qaboos şi Operei Regale din Muscat, în cadrul vizitei pe care o face în Sultanatul Oman, anunţă Guvernul.

 

Dăncilă a menţionat că "în România se află o importantă comunitate istorică musulmană, care se bucură de drepturi depline ale libertăţii de cult şi care trăieşte în armonie cu reprezentanţii altor culte religioase", transmite News.ro.

"Înfiinţat prin Decret Regal în anul 2013 şi inaugurat la 30 iulie 2016, Muzeul Naţional al Sultanatului Oman prezintă istoria şi tradiţia ţării, prin intermediul a peste 7.000 de exponate, reunite în cele 12 galerii tematice. Observând traseul istoric al exponatelor, care prezintă evoluţia de la cea mai veche aşezare umană din Peninsula Oman, cu aproximativ două milioane de ani în urmă, până în prezent, prim-ministrul României a exprimat respectul profund pentru istoria statului omanez şi a salutat modalitatea interactivă de prezentare a acesteia. În context, şeful Executivului român a evocat importanţa istorică a anului 2018 pentru România, ce urmează să aniverseze, la 1 decembrie, 100 de ani de la momentul Marii Uniri", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de Guvern.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat Marea Moschee din Muscat, apreciind grandoarea edificiului şi arătând că în România se află o importantă comunitate istorică musulmană, care se bucură de drepturi depline ale libertăţii de cult şi care trăieşte în armonie cu reprezentanţii altor culte religioase.

Una dintre cele mai frumoase moschei moderne din lume, care îmbină stiluri arhitecturale islamice variate din Orientul Mijlociu şi Oman, Marea Moschee a Sultanului Qaboos este cunoscută pentru faptul că deţine cel mai mare covor lucrat manual, dintr-o singură piesă (70x60 metri), şi cel mai mare candelabru din lume, poleit cu aur de 24 de carate.

De asemenea, Dăncilă a vizitat Opera Regală din Muscat, prima operă din Peninsula Arabică, a cărei construcţie a început în anul 2007, din dispoziţia Sultanului Qaboos.

"Primul ministru român a apreciat arhitectura deosebită a clădirii, emblematică pentru stilul omanez modern, amintind, în context, că soprana Angela Gheorghiu a susţinut un spectacol la Muscat, pe scena aceluiaşi lăcaş de cultură. A exprimat interesul statului român de a fi prezent în viaţa culturală omaneză, în cadrul festivalurilor de muzică tradiţională şi a celor militare, organizate şi găzduite anual de Opera Regală", scrie în comunicat.

Duminică, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Alteţa Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said, viceprim-ministru al Consiliului Miniştrilor din Sultanatul Oman.

"Cei doi demnitari au evaluat stadiul relaţiilor bilaterale şi au apreciat tendinţa pozitivă înregistrată în ultimii ani, concretizată inclusiv prin extinderea cadrului juridic dintre cele două state. Şeful Executivului român a transmis angajamentul Guvernului de la Bucureşti pentru consolidarea şi extinderea cooperării în domeniile de interes comun pentru ambele părţi. În context, s-a referit la oportunităţi concrete de colaborare sectorială, în domenii precum agricultura, turismul, infrastructura, educaţia, cultura, sănătatea, cercetarea şi inovarea şi a arătat că România are un mediu de afaceri atractiv, îmbunătăţit prin schimbări legislative recente, precum cele aduse legii privind parteneriatul public-privat", transmite Guvernul.

Premierul român a exprimat convingerea că deschiderea Ambasadei României la Muscat şi semnarea acordului între guvernele celor două state cu privire la eliminarea obligaţiei vizei pentru titularii de paşapoarte diplomatice, speciale şi de serviciu, cu prilejul vizitei sale la Muscat, reprezintă paşi semnificativi pentru aprofundarea dialogului politic bilateral, de natură să conducă la extinderea relaţiilor româno-omaneze în ansamblul lor.

Potrivit sursei citate, viceprim-ministrul Consiliului Miniştrilor din Sultanatul Oman a evocat deschiderea autorităţilor omaneze de a colabora cu omologii români, în toate domeniile de interes comun. Totodată, a subliniat existenţa numeroaselor posibilităţi de investiţii, care se pot realiza în ambele sensuri ale relaţiei bilaterale. Acesta a accentuat importanţa cooperării de la nivelul celor două Camere de Comerţ şi Industrie, precum şi a schimburilor de experienţă între companiile omaneze şi cele româneşti. Totodată, a sugerat aprofundarea schimburilor de bune practici în domeniul parteneriatului public-privat. Alteţa Sa Regală Sayyid Fahd bin Mahmoud al-Said a manifestat, de asemenea, interes pentru cooperarea din domeniul educaţional, având în vedere expertiza recunoscută a părţii române.

"Cei doi demnitari au realizat, totodată, un schimb de opinii asupra situaţiei din Orientul Mijlociu, prim-ministrul român apreciind poziţia echilibrată a Sultanatului Oman în dosarele regionale. De asemenea, demnitarul român a evocat importanţa aprofundării dialogului în cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului, ca modalitate optimă de identificare a soluţiilor la provocările de securitate din regiune", mai arată Guvernul.

viorica dancila in oman Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Viorica Dăncilă, în vizită oficială în Oman. E însoțită de Petre Daea și Sorina Pintea
Viorica Dăncilă, în vizită oficială în Oman. E însoțită de Petre Daea și Sorina Pintea
Cioloș:
Cioloș: "România are nevoie de un guvern mai credibil până la sfârșitul lunii noiembrie"
Discursuri copy-paste susținute de Viorica Dăncilă la o zi distanță. VIDEO
Discursuri copy-paste susținute de Viorica Dăncilă la o zi distanță. VIDEO
Viorica Dăncilă, despre autostrăzi și poduri peste Dunăre, la reuniunea de la Varna. VIDEO
Viorica Dăncilă, despre autostrăzi și poduri peste Dunăre, la reuniunea de la Varna. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
traian basescu
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”
Ce ar fi pățit profesorii români în Ungaria. Tomac: ”Sunt de-a dreptul șocat”
Tăriceanu, despre aderarea la spațiul Schengen: „Putea fi un obiectiv al președinției Consiliului UE”
Tăriceanu vrea să-i certe printr-o scrisoare pe liderii ALDE europeni, după rezoluție
Orban, despre închisoarea la domiciliu: ”PNL va ataca această lege idioată la CCR”
Iordache: „E incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV”
Traian Băsescu
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”