Hasotti: Grupurile PNL voteaza proiectul Statutului parlamentarilor, in forma propusa de Comisie

22-01-2013 11:50

Puiu Hasotti

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat, marti, ca parlamentarii liberali vot vota proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor in forma convenita luni seara in Comisia pentru Statut.

"Comisia pentru Statutul parlamentarilor a votat prin consens, deci reprezentantii puterii si ai opozitiei, un raport cu cateva amendamente, mai mult de redactare si mai putin de fond, raport pe care grupurile PNL l-au dezbatut si sunt de acord cu el", a mentionat Hasotti.

El a fost intrebat care este pozitia PNL in cazul eliminarii prevederii referitoare la situatia incetarii mandatului unui parlamentar ca urmare a unei decizii ANI de incompatibilitate ramasa definitiva ca urmare a neatacarii in instanta.

"Toate prevederile referitoare la incompatibilitati si la conflictul de interese sunt prevazute fie in legi deja existente, fie deja in Constitutie. Ceea ce astazi noi vom vota nu contine nimic in plus fata de prevederile constitutionale in ceea ce priveste imunitatea. (...) Membrii PNL vor vota un Statut al parlamentarilor in perfecta armonie cu Constitutia", a mai afirmat liderul senatorilor PNL.

Comisia pentru Statutul parlamentarilor a finalizat, luni noapte, proiectul de modificare a Statutului deputatilor si senatorilor. Raportul comisiei urmeaza a fi supus votului plenului Parlamentului in sedinta de marti.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO