Firea: Spitalul Metropolitan se va construi într-un timp rezonabil şi nu în 20 de ani

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
guvern

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat miercuri că „spitalul metropolitan din Pipera se va face în 20 de ani”. Primarul Firea neaga informația.

Executivul a aprobat, miercuri, OUG privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Publice de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează Agerpres.

"Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani", a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti.

Firea: Spitalul Metropolitan se va construi într-un timp rezonabil şi nu în 20 de ani

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că Spitalul Metropolitan se va construi într-un timp rezonabil şi nu în 20 de ani.

"Am primit, în sfârşit, de la Guvern jumătate din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan în zona de nord a Capitalei. Azi de dimineaţă era aşa o explozie de ştiri negative şi neadevărate cu privire la faptul că acest teren a fost transferat la Primărie pentru 20 de ani, deci, în concluzie, va dura 20 de ani să construim un spital. (...) Spitalul se va construi în timpul rezonabil în care se construieşte orice spital de asemenea dimensiune, 1.000 - 1.200 de paturi, în Europa şi nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul de Finanţe, repet, ca o măsură birocratică asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului", a afirmat Firea, cu prilejul semnării unui protocol de colaborare între Primăria Capitalei, Asociaţia Colectiv GTC 3010 şi Spitalul clinic de urgenţă "Sfântul Ioan" pentru construirea unei maternităţi în curtea acestei unităţi spitaliceşti.

Ea a respins informaţiile privind durata mare de construire a spitalului.

"Nu este adevărat, dezmint în totalitate aceste informaţii negative. Este vorba despre faptul că Ministerul de Finanţe, care gestionează întreg patrimoniul statului, din motive birocratice, trebuia să treacă un termen al acestui transfer şi a trecut 20 de ani ca o măsură asiguratorie pur şi simplu, dar asta nu înseamnă că durata de construire a spitalului metropolitan va fi de 20 de ani. (...) Demarăm deja realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiţie de peste 50 de milioane de euro, apoi studiul de fezabilitate şi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB - dacă să fie o investiţie 100% a municipiului sau să mergem pe o procedură care a fost extrem de folosită în întreaga Europă şi aşa s-a dezvoltat sistemul medical în întreaga lume şi anume o concesiune şi atunci atragerea unui investitor privat care să construiască de la zero această unitate spitalicească. Vom lua această decizie şi o vom anunţa", a adăugat Gabriela Firea

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO